HABERLER

01.07.2014

FUTBOL

Tomas Sivok BJK TV’ye Açıklamalarda Bulundu

Başarılı futbolcumuz Tomas Sivok, BJK TV’ye Almanya’da devam eden kampla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu anda kendini gayet iyi hissettiğini belirten Tomas Sivok,“Aslına bakarsanız sakatlığım tamamen geçti. Takımla beraber son maçlara çıkamadım fiziksel olarak hazır değildim. Sakatlıktan kalan hiçbir iz yok. Kendimi çok iyi hissediyorum."
 
"Kamp her sene olduğu gibi iyi gidiyor. Oyuncuların büyük kısmı için sezonun tatsız bir kısmıdır kamp. Çünkü, sezon öncesi çok sıkı hazırlanmanız gerekir. Ağır antrenmanlar yapıp sezon öncesi yükleme gerçekleştirirsiniz. Ama bu da gereklidir. Bu kampı yapmadan sezona hazırlanılamaz. Bu antrenmanları yaparken özellikle vücut hazır değilse sakatlık gelebilir. Bizim masörlerimiz doktorlarımız çok iyi planlanmış şekilde bizi kontrol etmekte. Çok güzel bir ortam var. Çok canlı bir atmosferde çalışıyoruz. Genç oyuncular kampta, gelecek oyuncular da var. Bu sene her zamanki gibi güzel bir kamp dönemi geçirmekteyiz.”
 
“Sezon içinde alınan sonuçlar iyi olursa atmosfer her zaman iyi olur. Geçen sezon çok iyi bir arkadaşlık vardı. Takım içinde gayet huzurluyduk. İyi sonuçlar gelince her şey iyi oluyor. Ancak kötü sonuçlar arka arkaya geldikçe bazen husursuzluklar çıkabiliyor. Şu anda da iyi bir arkadaşlık atmosferi var. Genç oyuncuları da bu ekibe dahil etmek istiyoruz. Tecrübeli olarak biz onlara yardımcı oluyoruz. Şu ana kadar en ufak tatsızlık da yaşanmadı. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları oynayacağız.”
 
“Böylesi kamplar genç oyuncular için çok önemlidir. Tecrübeli oyunculardan ve hocalardan çok şey öğrenmeleri gerekir. Antrenmanlarda %100 değil, %120 performanslarını ortaya koymaları gerekir. Daha öncede Türk oyuncular hakkında şunları söylemiştim; Türk oyuncuların çoğu çok yetenekli ancak çalışma azmi olanlar çok az. Şuan da takımla çalışan arkadaşlar hem çok yetenekliler hem de Önder Özen ve Slaven Bilic onlardaki çalışma azmini gördükleri için buraya almışlardır. Şu ana kadarki performansları hiç de fena değil.”
 
“Tugay’la pek çalışamadım o yüzden pek yorum yapamam. Ancak Atınç’ı üç senedir tanıyorum. Gerçekten ciddi bir potansiyeli var. Atınç gerek maçlarda olsun gerekse de antrenmanlarda olsun oyun yapısını göstermiş bir oyuncu. Bu sene fizik olarak daha gelişmiş ve oyun azmini de çok geliştirmiş. Sakin oynamayı öğrenmiş ve kendi vücudunu kullanmayı da geliştirmiş. Çok çok iyi yerlere gelebilecek bir oyuncu. Şu an kampta olan bütün gençler bir yerlere gelebilecek potansiyele sahip.”
 
“Şampiyonlar Ligi’nin bir parçası olmak gerçekten zor. Şu an da modern futbolda bütün takımların güç dereceleri eşit gibi. Yıldızlar topluluğu olmayan takımları daha mütevazi kadroya sahip takımların yendiği de sık sık oluyor. Özellikle eleme maçlarında. Yapılabilecek küçük hatalar ve şans faktörü önemli oluyor. Burada şans faktörünün yanımızda olmasını da çok isteriz. Ama bu küçük detayları lehimize çevirmek için çok çalışıyoruz ve az hata yapmalıyız. Bu önümüzdeki dört maçı geçmeliyiz. Şampiyonlar ligi bütün futbolcular için çok önemli. Bu organizasyonun bir parçası olmak her futbolcunun hayalidir. Şu an da elimizden gelen tek şey bu eleme maçlarına çok çok iyi hazırlanmak."
 
"Dünya Kupası konusundaysa; 10 yaşımdan bu yana İngiltere’yi destekledim. Ancak grup aşamalarında elendiler. Maalesef 1996 Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale kalmalarından başka bir başarı elde edemediler. Artık tek maçlık serilerle gidiyor Dünya Kupası. Brezilya en önemli adaylardan birisi. Ancak Şili’nin son dakika topu direkten dönmeseydi elenmiş olacaklardı. Bunların yanında Almanya her zamanki gibi güçlü. Hollanda da çok güçlü ekipler. Belçika da yavaş yavaş gelen bir takım. Kimin Dünya Kupası şampiyonu olacağını tahmin etmek gerçekten zor.”