HABERLER

13.06.2014

HENTBOL

Hentbol Takımımız, Ivan Nincevic ile Sözleşme İmzaladı

6 sezon üst üste şampiyon olarak kırılması zor bir rekora imza atan Hentbol Takımımız, Hırvatistan'ın önemli hentbolcularından Ivan Nincevic'i kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezon Dinamo Minsk takımında forma giyen 1.84 boyundaki başarılı sol kanat oyuncusu Ivan Nincevic, artık Beşiktaş forması giyecek.
 
Hentbol Takımı Menajerimiz Berk Karahan’ın aracılığı ile internet sitemize açıklamada bulunan Nincevic; Beşiktaşımız, İstanbul ve taraftarımız hakkında şunları söyledi:

‘’Beşiktaş’ı ilk defa geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde izleme fırsatı bulmuştum ve takımın bu kadar kaliteli olması beni çok şaşırtmıştı. Beşiktaş'a transfer olduğum için çok memnunum. Eminim ki yeni sezonda geçtiğimiz sezondan çok daha başarılı olacağız.

Beşiktaş taraftarını duymuştum ve onlarla tanışacağım günü merakla bekliyorum. Onları tüm sezon boyunca bizleri desteklemeye davet ediyorum ve onlara güzel hentbol ile birlikte, oldukça keyifli anlar yaşatacağımızın sözünü veriyorum.

Beşiktaş’a transfer olmamın en büyük sebeplerinden bir tanesi de İstanbul’un büyüsü. Beşiktaş’ta ter dökeceğim süre içinde şehri tanıyıp bu atmosferi yaşamak istiyorum. ‘’

Ivan Nincevic Kimdir?

1981 tarihinde Hırvatistan'da doğan Ivan Nincevic, evli ve 2 çocuk babası. Daha önce Fushse Berlin ve Dinamo Minsk takımlarında oynadı. İlk Avrupa kupası maçına 2002 yılında RK Zagreb’le çıkan İvan Nincevic, asıl çıkışını 2010 yılında Almanya’nın ünlü takımı Fusche Berlin’e transfer olarak gerçekleştirdi. Dünyanın en önemli ve en zor ligi olarak kabul edilen Almanya Bundesliga’da 3 sezon geçiren Ivan Nincevic, üç sezonda oynadığı 96 maçta tam 443 gol bularak maç başına 4.6’lık bir gol ortalaması yakaladı. Hırvatistan Milli Takım formasını en son 2014 Ocak ayında Danimarka’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda terleten Nincevic, ülkesinin hentbol ikonlarından biri olarak ün yapmıştır. Çok sayıda kişisel sponsoru bulunan Nincevic, kariyeri boyunca giydiği 27 numaralı formayı takımımızda terletecektir.

Yeni transferimiz Ivan Nincevic’in kariyerindeki başarıları şu şekilde;

-Son 3 sezon Şampiyonlar Ligi’nde maç-gol ortalamaları:

Dinamo Minsk: 11 maç/51 gol (takımının en fazla gol atan 2.oyuncusu)

Fusche Berlin: 12 maç/49 gol (takımının en fazla gol atan oyuncusu)

Fusche Berlin: 16 maç/52 gol (takımının en fazla gol atan 4.oyuncusu).

Hırvatistan Milli Takımı ile 53 maça çıkan yıldız oyuncunun milli takım forması ile elde ettiği başarılar şu şekilde:

2014 Avrupa Şampiyonası'nda Dördüncülük

2013 Dünya Şampiyonası'nda Bronz madalya

2012 Londra Olimpiyatları'nda Bronz madalya

2012 Avrupa Şampiyonası'nda Bronz madalya

2009 Dünya Şampiyonası'nda Gümüş madalya