HABERLER

02.06.2014

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman, Ntvspor’un Konuğu Oldu

Başkanımız Fikret Orman, Ntvspor’da ekrana gelen Spor Merkezi programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ntvspor’da ekrana gelen Özgür Buzbaş ve Ercan Taner’in sunduğu Spor Merkezi programına konuk olan Başkanımız Fikret Orman, gündemdeki birçok konuyla ilgili açıklamalar yaptı:

“Kendimi başarılı buluyorum. Bazen hata yaptığımız şeyler oluyor. Bunların ardından 'hata yaptık' diyerek özür dilemesini de biliyoruz. İnsanların hayaller üzerine bina inşa etmelerinden rahatsız oluyorum. Her kulüp bütçesi ile yönetilmek zorunda, Zenit geçenlerde bu durum yüzünden ceza aldı. Biz geldiğimizde Beşiktaş’ın 80 milyon dolar borcunun 60 milyon doları temlikliydi. Ortada stad projesi yoktu. UEFA’da 18 tane dava vardı. Altyapıda çocuklar konteynırlarda soyunuyorlardı. Nevzat Demir’e ciddi yatırım yaptık. Taraftarlarımız futbol ve basketbol takımlarımıza yatırım yapılmasını istiyor ama unutulmasın biz hala Ferrari’nin parasını ödüyoruz.” 


-Transfer Konusu

“Teknik heyetimizin belirlemiş olduğu oyuncular üzerinde çalışıyoruz. Halen sözleşmesi devam eden 5 yabancı oyuncumuz var. Türk oyuncularla da görüşmelerimiz sürüyor. Bu işi ben üzerime aldım. Bu konuda tek sıkıntımızın bu görüşmelerin basına yansıması ve taraftarlarımızın büyük beklentilere girmesidir. Demba Ba'nın kronik bir sakatlığı var ve 29 yaşında. Bizim olmazsa olmazımız değildir. Transferlerde aracı kişiler var ve bunların basına açıklama yapması taraftarlarımızı beklentiye sokuyor ve paralar yükseliyor. Bizim bütçemiz bellidir ve vereceğimiz rakamı söyledik. Biz oyuncuya ödeyemeyeceğimiz rakamı veremeyiz. Geçmişte bu paralara imzalar atıldığı için UEFA’da dosyalar birikti. Kontenjanımıza göre yabancı oyuncu transferi yapacağız. Türk oyuncular konusunda da her gün gazetelerde yazan bazı şeyler var. Olcan’la ilgili Trabzonspor başkanı, 2.Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile konuşmuş ve “Olcan’ı satmak istemiyoruz” demiş. Ayrıca oyuncunun da bizi istemesi lazım. Bu noktada bizim için bu defter kapanmıştır. Aynı şekilde Caner’le ilgili yazılanlar var. Caner, şu anda formasını giydiği takımla devam etmek istediğini söylemiş. Bizim Caner’e bir teklifte bulunmamız söz konusu değildir. Caner, eğer takımıyla anlaşamazsa bize gelip ben Beşiktaş’ta oynamak istiyorum derse bizim görüşmelerimiz olur. Beşiktaş, araç değil amaçtır. Transfer konusunda fiyat artırmak için kimse Beşiktaş’ı araç olarak kullanamaz. Cenk Tosun’a birçok teklif varken “Ben Beşiktaş’ta oynamak istiyorum” demiştir ve biz de onunla anlaşmışızdır. Tertemiz bir insan ve çok iyi bir oyuncu kendisi, Beşiktaş’ta başarılı olacağını düşünüyorum. Ronaldinho, halen bize görüşmek için haber yolluyor. Bizim teklif ettiğimiz rakamın yarısına Brezilya’da anlaşma imzaladı ama halen Beşiktaş’a haber yolluyor. Kimse Beşiktaş’ı araç olarak kullanamaz. Tarık Çamdal’la ilgili yazılanlar var ama bu oyuncu gündemimizde yok. Santrafora transfer yapmayı planlıyoruz. Almeida çok iyi bir insan. Beşiktaş’a gelirken “6-8 ay oyna, biz seni daha sonra başka takıma alırız” diyerek getirmişler. Önceleri Türkiye’yi beğenmiyor havalarındaydı. Buradan aldığı parayı hiçbir yerden alamaz. Eşinden ayrıldıktan sonra takımla bütünleşti ve biz onunla konuşup kontratını uzatmak istediğimizi söyledik. Ama o “Amerika’ya gideceğim, Brezilya’ya gideceğim” dedi. Bu durumlarda biz “hodri meydan” diyoruz. Kontenjanımız doğrultusunda 3-4 yabancı oyuncuyu transfer edeceğiz. Futbol takımımızın toplanmasına daha 25-26 gün var ve az para vererek transfer yapmak istiyoruz. Çok para vererek transfer yapmak kolay ama biz bu doğrultuda transfer yapmayacağız.”


-Çarşı Ürünlerinin Satışı

“Gezi olaylarının yıldönümünde Kartal Yuvası mağazalarımızda satılan Çarşı ürünleriyle ilgili dedikodular çıkıyor. Bunlar külliyen yalandır. Bizim Çarşı ve ya başka bir grupla problemim yok. Bizim çizgilerimiz var, o çizgilerden çıkılırsa problem olur” 


-Projeler

“Avrupa’da ve Türkiye’de birer kulüple pilot takım olarak anlaşmak istiyoruz. Türkiye’de Altay ile anlaşmak istiyoruz. Hem renkleri aynı hem de taraftar profilleri yakın. Amacımız kulüp satın almak değil, iş birliği yapmak. Bunun gibi bir çok projemiz var. Beşiktaş Lisesi ve Beşiktaş Üniversitesi açmak istiyoruz. 3 tane İstanbul’da, 1 tane Ankara’da lise projemiz var. Soma’da Beşiktaş Sitesi yapmak istiyoruz.”


-Fernandes Konusu

“Fernandes’e yeni takımı hayırlı olsun. Bizden parasını aldı ve oynadı. İstediği kulübe transfer olabilir ama yaptıklarıyla, söyledikleri arasında uyumsuzluk var. Bizden ayrılmış bir oyuncu hakkında açıklama yapmak istemiyorum. Fernandes, benimle konuşmalarında çok umut verici konuştu ama dediklerini yapmadı. Son sene aldığı paradan dolayı Beşiktaş Camiası adına hakkımı helal etmiyorum.”


-Basketbol Şubesi

“Biz geldiğimizde Erkek Basketbol Takımımız’ın sponsoru Erdoğan Demirören’in şirketiydi ve sponsorluktan çekildi. O dönemde takımımız, 1 sezon sponsorsuz oynadı ama kimse bunu konuşmuyor. Sponsorun gittiği gün takımın hocası gitti rakibimizle anlaştı. Geçen sezonun başından itibaren yeni bir yapılanmaya girdik ve fena değiliz. Yiğiter Uluğ, kendini geliştirmiş, basketbolu bilen, Amerika’da uzun yıllar bu konuda çalışan ve başarılı olacağına inandığım bir insandır.”


-Fenerbahçe Açıklaması

“Fenerbahçe’yle ilgili açıklama, İletişim Komitesi’nin fikriydi. Bize de esasen çok saçma gelmedi. Ben futbol sahada oynansın ve futbolun güzelliği ortaya çıksın diyorum. Bu yüzden bu şekilde bir açıklama yaptık. Bu açıklamayı yaptığımız zaman ligin bitimine 4 hafta var, 12 puan fark olmuş, rakibimiz sezon boyunca 4-5 defa mağlup olmuştu. Aynı durumda biz de olabilirdik ve şampiyonluğu taraftarımızla kutlamak isterdik. Amacımız buydu ama futboldaki şiddetten beslenen bazı kesimler var onları temizlememiz lazım.”


-Dany Konusu

“Dany konusunda hata yaptım. Bunu Beşiktaş Başkanı olarak da genel kurulda kabul ettim. Dany’e 'evet' dememin en büyük nedeniyse bu oyuncuyla ilgili Gaziantepspor’da oynarken izleme komitemizin olumlu raporlar vermesidir.”


-Gökhan Töre Konusu

“Gökhan Töre, çok sevdiğim bir oyuncu ama karıştığı olaya çok sinirlendim. O olayın elle tutulur bir tarafı yok. Beşiktaş’ın bir marka değeri var ve bunu kimse düşüremez. Oyuncular büyük paralar kazanıyorlar ve bizim kulübümüzü temsil ediyorlar. Bu tür konularda önümüzdeki sezon daha sert olacağız ve bu olaylara sebep veren oyuncularla yollarımızı ayıracağız. Fernandes, kendisiyle beraber başkalarını da gezdiriyordu ki onunla da yollarımızı ayırdık. Beşiktaş, Gökhan Töre’ye sahip çıktı ve kapılarını açtı. Kariyerindeki ilk golünü Beşiktaş’ta attı. Gökhan’ın bizimle anlaşmasını isterim. Rubin Kazan’la aramızdaki satın alma opsiyonunu kullanmadık. Çünkü önce Gökhan’la oturup konuşarak anlaşmamız lazım. Gökhan’ı bir daha kiralamayı düşünmüyoruz. Ya bonservisiyle alacağız ya da almayacağız. Hangi takım istiyorsa Gökhan’la görüşebilir.” 


-Stad Konusu

“Şu anda Türkiye’ye baktığımız zaman devletimiz bir çok stad yapmaktadır ama biz Vodafone Arena’yı kendi bütçemiz ile yapıyoruz. Hiçbir destek ya da kredi almadan emeklerimizle stadyum yapmaya çalışıyoruz. Diğer rakiplerimize baktığımız zaman, Galatasaray’ın stadyumunu ne kadar sürede bitti? Stadyum inşaatına başladığımız zaman konteynırları koyacağımız yer yoktu, devletimizden özel izin aldık ve caddeye konteynır koyduk. Vodafone Arena’nın, Ağustos sonu ya da Eylül başı gibi çatı olmadan bitme imkanı var. Ama para konusunda zorlanıyoruz. Hızlı bitirmek, hızlı para harcamak demek oluyor. Tüm işleri aynı anda yürütmek zorundayız. Bugün Vodafone Arena’nın kombineleriyle ilgili bir toplantı yaptık. Kısa bir süre sonra satışa çıkarmayı planlıyoruz. Toplantıda, Çarşı Grubu’nun yer aldığı eski adıyla “Kapalı” diye adlandırılan bölümün fiyatlarının makul tutulmasını söyledim. Ama herkes şunu bilsin ki; Beşiktaş’ı yönetim kurulu yönetir. Artık Beşiktaş’ın stadını kapattırmayacağız. Yeni sistemlerle stadyuma gelenlerin ellerindeki sigaranın markasını bile göreceğiz. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin stadyumları var ve senede 400-450 milyon TL gelir elde ediyorlar. Biz, 100-150 milyon TL ile oynuyoruz. Nasıl kapatacağız bu farkı, hokus-pokus yaparak olacak bir şey değil. Allah tarafından yukarıdan para da gelecek değil. Stad bittiğinde rakiplerimizle farkımız %20’ye iner, bir sonraki sene eşitlenir, daha sonraki sene onları geçeriz. Sponsorlukları da bunun için yapıyoruz. ”


-Yıldırım Demirören Konusu

“Beşiktaş’ın geçmişten gelen büyük bir borcu vardır. Geçmişle ilgili hesap sorma durumuna gelince rakiplerimiz Galatasaray ve Trabzonspor'da bu tür konularda sıkıntılar yaşıyor. Biz de geçmişle ilgili bazı çalışmalar yaptık. Taraftarların seyahat ve onlara verilen bilet paraları var. Transferler iyi niyetle yapılmıştır. “Nasıl yapıldı?” diye sorulabilir ama o dönem Yönetim Kurulu Başkanı olan Yıldırım Demirören, bir sonraki seçimde yine seçilmiştir. Yıldırım Demirören’e olan borç konusunda kendisiyle bazı görüşmelerimiz oldu ve belli bir yere geldik. Kendisinin seyahatleri var, aynı zamanda ailesiyle görüşecek ve daha sonra tekrar oturup konuşacağız.”