HABERLER

24.05.2014

GÜNCEL HABERLER

Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Derneğimizin Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda açılışın ardından Kongre Divan Başkanlık seçimi yapıldı ve Ali Rıza Dizdar başkan seçildi. Başkanlık seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
İstiklal Marşı sonrası Genel Sekreterimiz Metin Albayrak, üyelerimize açıklamalarda bulundu.
 
Genel Sekreterimiz Metin Albayrak, üyelerimize hitaben yaptığı konuşmada Temmuz 2013’ten bugüne kadar toplam 217 milyon 500 bin Dolar değerinde sponsorluk anlaşmaları imzalandığını ve bu bedelin kulübümüzün tarihindeki toplam sponsorluk kazancının üstünde olduğunu belirtti. Albayrak, ayrıca üyelerimize kulübümüzün tesisleşme faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 
Albayrak’ın konuşmasından sonra üyelerimize inşaat çalışmaları süren Vodafone Arena ile ilgili bir barkovizyon gösterisi yapıldı.
 
Sayman Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Ürkmezgil, Yönetim Kurulumuzun idari ve mali faaliyetleri hakkında üyelerimize sayısal bilgiler aktardı.
 
Yönetim Kurulu İdari ve Mali Faaliyet Raporları’nın okunmasının ardından Denetim Kurulu başkanımız Feyyaz Tuncel kürsüye geldi ve Denetim Kurulu raporunu okudu.
 
Yönetim Kurulumuz ve Denetim Kurulumuz tarafından açıklanan raporlarla ilgili genel kurul üyelerimiz görüşlerde bulundu.
 
Başkanımız Fikret Orman’ın Konuşması
 
Genel Kurul Üyelerimizin konuşmalarından sonra kürsüye gelen Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
 
“Hiçbir kongrede olmadığı kadar Beşiktaş yönetimiyle alakalı tenkitler yapıldı. Konuşmacı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gelen herkes hür iradesiyle fikrini söyledi. Bizim hem borç ödeyip hem yarışmacı takımlar yaratmamız hem de geleceğe tesis yatırımı yapmamız lazım. Gelir artırıcı işler yapmalıyız. Tasarruf yaparak borç ödememiz mümkün değil. Kılı kırk yararak yatırım yapıyoruz. Yaptığımız işlerde bir kuruş haram bulunsun hemen istifa ederim. Ailemizden işimizden ayırdık Beşiktaş’a verdik. Beşiktaş’ın iyi olması için çalıştık. Rakiplerimiz devlet destekli sponsorluklar aldı. Şimdi o sponsorlar çekiliyor, bakalım şimdi nasıl anlaşmalar yapacaklar. Şampiyon olmak zorundayız, bunun için yatırım yapmak zorundayız. Her şeyi aynı anda yapamyız. Bu bir süreç işidir. Taraftarlar aramda bir gerginlik var bu ara. Taraftarlarımız nereye isterse oraya gelmeye hazırım. Stat yapıyoruz ne için taraftarlarımız için. Taraftar var olma sebebimiz. Bugüne kadar yaptığımız tüm anlaşmalar hukuka uygundur. Yıldırım Demirören ile ilgili bir rapor hazırlattık ve hukukçularımıza incelettik. Raporlardan anladığımız kadarıyla Demirören’e kızma sebebi daha çok ticari davalar olmuştur. Üyelerimiz kendisine ticaret yapma yetkisi vermiş. O da anlaşmalar yapmış sonra yine yetki almış Demirören ile oturduk konuştuk. Görüşmelerde son aşamaya gelmek üzereyiz. Beşiktaş, Demirören’i bırakmadı Demirören, Beşiktaş’ı bıraktı. Passolig olayını biz çıkarmadık. Kanun devrede olmazsa uygulamayız. Her ne olursa olsun Beşiktaş’a zarar verenleri stada almayacağız. Taraftarlarımızın parasını savunmak zorundayız. Pedro Franco’yu bir İtalyan kulübü daha istiyor ve 2 milyon veriyordu. Bu nedenle biz 2.4 milyona çıktık. Pedro Franco’yu Fikret Demirer ve ekibi buldu. Dany Nounkeu, daha önceden takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Dany transferi konusunda hata yaptık özür diliyorum.”
 
Başkanımız Fikret Orman’ın konuşmasından sonra 01.01.2013 – 31.12.2013 dönemi 6 aylık bölümler halinde Genel Kurul Üyelerimizin onayına sunuldu.
 
01.01.2013 - 16.06.2013 dönemi idari ve mali olarak oyçokluğuyla ibra edildi.
 
17.06.2013 - 31.12.2013 dönemi idari ve mali olarak oyçokluğuyla ibra edildi.
 
Sayman Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Ürkmezgil, 2014 Mali Yılı Konsolide Bütçesi’ni okudu ve üyelerimiz oybirliğiyle kabul etti.
 
Derneğimize üyelik giriş aidatının 3.000 TL’ye yükseltilmesi önerisi, üyelerimizin onayına sunuldu ve üyelerimiz oyçokluğuyla bu öneriyi reddetti.
 
BJK-Kabataşlılar Üniversitesi kurulması ve bu konuyla ilgili olarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü Vakfı kurulması yönünde Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oylamaya sunuldu ve üyelerimiz bu öneriyi oybirliğiyle onayladı.
 
Dilek ve temennilerin ardından kapanış konuşması yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
 
“Bana ve arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederim. Biz bir aileyiz. Artık önümüze bakma zamanı geldi. Bugün bütün gün burada duran 1350 kişiye teşekkür ediyorum. Üniversite fikri benim düşüncemdi. Eğitim kurumlarıyla ilgili yeni bir yapılanma yapmak istiyorum. Hazırlıklarımız sürüyor. Bu işin içinde olmak isteyenler varsa Genel Sekreterimiz Metin Albayrak’a müracat edebilirler. Üniversite ile ilgili bir komite kuracağız.”