HABERLER

11.05.2014

FUTBOL

Elazığspor:0 Beşiktaş:1

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında karşılaştığı Elazığspor’u 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu ev sahibi Elazığspor yaptı. Oyunun ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 9. dakikada gelişen hızlı hücumuzda Oğuzhan Özyakup, orta sahadan aldığı topla sol kanattan ceza sahası önüne kadar geldi ve topu ceza yayı üzerinde bulunan Olcay Şahan’a aktardı. Olcay’ın topu düzelttikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Düşük tempoda oynayan siyah-beyazlılarımız, kısa paslarla ceza sahasına girmeye çalıştığı ilk yirmi dakikada dirençli Elazığspor savunmasını aşmakta zorlandı. 36. dakikda Ramon Motta’nın kaleyi sol çaprazdan gören noktadan çektiği şutta top dışarı gitti. Beşiktaşımız aradığı golü Gökhan Töre’nin ayağından buldu. 39. dakikada Ramon Motta’nın sol kanatta ceza sahasına ortaladığı top rakipten sekti Gökhan’ın önünde kaldı. Gökhan’ın topla birlikte hareketlenip sonrasında yaptığı vuruşta top ağlara gitti(0-1). Kalan sürede üstünlüğünü koruyan takımımız, soyunma odasına 1-0 önde gitti.
 
İkinci yarının başlama vuruşunu Beşiktaşımız yaptı. Skora denge getirmek isteyen ev sahibi ekip oyuna tempolu başlarken savunmada disiplinini kaybetmeyen takımımız, hızlı hücumlarla gol bulmaya çalıştı. 59. dakikada kaleye uzak bir noktadan Veli Kavlak’ın yaptığı vuruşta top, kalecinin müdahalesiyle kornere gitti. Devrenin ilk onbeş dakikasında sonra topa daha çok sahip olmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, rakip yarı alandaki etkinliğini artırdı. 73. dakikada Veli Kavlak’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan’ın kaleye çektiği şut yandan auta gitti. Oyun disiplininden kopan rakibine karşı hızlı hücumlarla etkili olan ekibimiz Oğuzhan Özyakup ile gole çok yaklaştı. 84. dakikada topla ceza sahasına giren Oğuzhan, rakibini şık bir şekilde çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı ama top kalecide kaldı. Üstünlüğünü oyunun sonuna kadar sürdüren Beşiktaşımız sahadan 1-0 galip ayrıldı.
 
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
 
Stat: Elazığ Atatürk
 
 
Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan, Bahattin Duran(4. Hakem)
 
 
Beşiktaş: Tolga, Serdar, Pedro, Motta, Atiba, Veli, Jones, Gökhan, Olcay(Dk.85 Mustafa), Oğuzhan(Dk.89 İsmail), Almeida
 
 
Yedekler: Cenk, İsmail, Tugay, Uğur, Kerim, Ömer, Mustafa
 
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
 
Elazığspor: Ivesa, Çağlar, Vranjesi(Dk.68 İbrahim), Deniz Aslan, Tanju, Mehmet Nas(Dk.59 Serdar Özkan), Sane, Zeegelaar, Deniz(Dk.46 Tello), Serdar Gürler, Batuhan
 
 
Yedekler: Zülküf, Erol, İbrahim, Serdar, Tello, Hakan, Noyan
 
 
Teknik Direktör: Okan Buruk
 
 
Gol: Gökhan (Dk.39)
 
 
Sarı Kartlar: Motta (Dk.34), Batuhan (Dk.45+1), Gökhan (Dk.57), Deniz Yılmaz (Dk.74), Tello (Dk.80), Ivesa (Dk.81), Mustafa (Dk.87)
 
 
Kırmızı Kart: İbrahim (Dk.80)
 
 
1. DEVRE
 
 
9. dakikada gelişen hızlı hücumuzda Oğuzhan Özyakup, orta sahadan aldığı topla sol kanattan ceza sahası önüne kadar geldi ve topu ceza yayı üzerinde bulunan Olcay Şahan’a aktardı. Olcay’ın topu düzelttikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
 
36. dakikda Ramon Motta’nın kaleyi sol çaprazdan gören noktadan çektiği şutta top dışarı gitti.
 
39. dakikada Ramon Motta’nın sol kanatta ceza sahasına ortaladığı top rakipten sekti Gökhan’ın önünde kaldı. Gökhan’ın topla birlikte hareketlenip sonrasında yaptığı vuruşta top ağlara gitti(0-1).
 
 
2. DEVRE
 
 
59. dakikada kaleye uzak bir noktadan Veli Kavlak’ın yaptığı vuruşta top, kalecinin müdahalesiyle kornere gitti.
 
73. dakikada Veli Kavlak’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan’ın kaleye çektiği şut yandan auta gitti.
 
84. dakikada topla ceza sahasına giren Oğuzhan, rakibini şık bir şekilde çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı ama top kalecide kaldı.