HABERLER

05.04.2014

FUTBOL

Beşiktaş:2 Kayserispor:1

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında karşılaştığı Kayserispor’u 2-1 yendi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu konuk ekip yaptı. Takımımızın düşük tempoda başladığı maçın ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Siyah-beyazlılarımız, savunmasına ağırlık veren rakibi karşısında ilk on dakikada gol pozisyonu bulamadı. Ekibimiz, ilk gol pozisyonuna Almeida ile girdi. 14. dakikada Veli’nin uzun pasında rakipten seken top Almeida’nın önünde kaldı. Almeida’nın ceza yayı üzerinden çektiği şutu direk dibinden kaleci kornere çeldi. Topla daha fazla oynayan takımımız, bir türlü rakibi üzerinde baskı kuramadı ve pozisyona giremedi. Sakatlanan Necip’in yerine 41. dakikada Oğuzhan oyuna dahil oldu. Beşiktaşımız, aradığı golü buldu Olcay Şahan ile buldu. 43. dakikada Almeida’nın pasında topla buluşan Olcay, ceza sahası dışından şık bir aşırtma vuruşuyla topu ağlara gönderdi(1-0). Takımımız soyunma odasına 1-0 önde girdi.
 
İkinci yarının başlama vuruşunu siyah-beyazlılarımız yaptı. Savunmaya ağırlık veren ekibimiz, ilk dakikalarda pozisyon bulamadı. 60. dakikadan sonra oyun tempo kazandı. 64. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Motta’nın pasında topla buluşan İsmail, kaleye sert bir şut çekti. Kaleci topu güçlükle çıkardı. Beşiktaşımız, farkı ikiye çıkaran golü Oğuzhan Özyakup ile buldu. 68. dakikada gelişen hızlı hücumumuzda Oğuzhan topu sürdükten sonra kaleye şutunu çekti ve top ağlarla buluştu(2-0). Golden sonra rakibinin arkada bıraktığı boşluklardan yararlanmak isteyen takımımız son paslarda başarılı olamayınca gol pozisyonu çıkaramadı. 90+3. dakikada Kayserispor, Okay ile farkı 1’e indiren golü buldu. Takımımız üstünlüğünü korudu ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.
 
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
 
Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı
 
 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Erdem Bayık(4. Hakem)
 
 
Beşiktaş: Tolga, Dany, Pedro, Motta, İsmail, Necip(Dk.41 Oğuzhan), Veli, Jones, Atiba, Olcay(Dk.90 Kerim), Almeida(Dk.81 Ömer)
 
 
Yedekler: Cenk, Uğur, Serdar, Kerim, Muhammed, Ömer, Oğuzhan
 
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
 
Kayserispor: Sinan, Abdullah, Simic, Levent, Ömer, Engin(Dk.46 Okay), Tziolis, Biseswar, Mijailovic(Dk.46 Nobre), Mouche(Dk.81 Sefa), Bobo
 
 
Yedekler: Ertuğrul, Cüneyt, Yener, Sefa, Okay, Taner, Nobre
 
 
Teknik Direktör: Ertuğrul Seçme
 
 
Goller: Olcay (Dk.43), Oğuzhan (Dk.68), Okay (Dk.90+3)
 
 
Sarı Kartlar: Levent (Dk.12), Engin (Dk.31), Mijailovic (Dk.32), Jones (Dk.35), Dany (Dk.60)
 
 
1. DEVRE
 
 
14. dakikada Veli’nin uzun pasında rakipten seken top Almeida’nın önünde kaldı. Almeida’nın ceza yayı üzerinden çektiği şutu direk dibinden kaleci kornere çeldi.
 
43. Dakikada Almeida’nın pasında topla buluşan Olcay, ceza sahası dışından şık bir aşırtma vuruşuyla topu ağlara gönderdi(1-0).
 
 
2. DEVRE
 
 
64. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Motta’nın pasında topla buluşan İsmail, kaleye sert bir şut çekti. Kaleci topu güçlükle çıkardı.
 
68. dakikada gelişen hızlı hücumumuzda Oğuzhan topu sürdükten sonra kaleye şutunu çekti ve top ağlarla buluştu(2-0).
 
90+3. dakikada Kayserispor, Okay ile farkı 1’e indiren golü buldu(2-1).