HABERLER

30.03.2014

VOLEYBOL

Bayan Voleybol Takımımız Avrupa İkincisi Oldu

Bayan Voleybol Takımımız, CEV Challenge Cup finalinde Zarechie Odintsovo’ya 3-1 yenildi ve kupayı ikinci olarak tamamladı.

Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan final maçını; Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Futbol Dış Transfer, Dış İlişkiler ve Boks Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Torunoğulları, Voleybol, Hentbol, Bedensel Engelliler, Jimnastik, Atletizm, Satranç, Briç Şubeleri ile BJK Eğitim Kurumlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Berkan Gocay, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse, Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Vardar ve Genel Koordinatörümüz Levent Çifter mücadeleyi tribünden takip ettiler.
 
Takımımız karşılaşmaya; Paula Nizetich, Dicle Babat, Ayça İhtiyaroğlu(L), Seda Eryüz, Selime İlyasoğlu, Gabriela Koeva ve Marina Tumas ile çıktı.
 
Maçtaki ilk sayımızı Selime ile bulduk. Hücumlardan eli boş dönüp geri düşen ekibimiz daha sonra toparlanmasını bildi ve teknik molaya 8-7 önde girdi. Takımımız mola dönüşü skor üstünlüğünü rakibine kaptırdı(11-14). Farkı kapatamayan siyah-beyazlılarımız, ikinci teknik molaya 12-16 geride gitti. Mola sonrası 5 sayıya kadar çıkan farkı takımımız eritmeyi başardı(18-20). Son bölümü çekişmeye sahne olan ilk seti takımımız 25-20 kaybetti(0-1).
 
İkinci sette ilk sayımızı Nizetich ile kazandık. Sete hızlı bir giriş yapan siyah-beyazlılarımız skoru 4-0’a getirdi. Başarılı bir savunma yapan ekibimiz ilk teknik molaya 8-2 önde gitti. Etkili oyununu mola dönüşünde de sürdüren takımımız farkı 10’a çıkardı(13-3). Üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılarımız, ikinci teknik molaya 16-6 önde girdi. İlerleyen bölümde rakibine kolay sayılar veren takımımız üstünlüğünü korumasını bildi ve seti 25-23 kazandı(1-1).
 
Üçüncü sete takımımız düşük tempoda girdi(1-3). İlerleyen bölümde oyuna denge getiren siyah-beyazlılarımız farkı kapatsan da ilk teknik molaya 7-8 geride gitti. Moladan sonra skoru lehine çeviremeyen takımımız ikinci teknik molaya 14-16 geride girdi. Mola dönüşü temposunu artıran ekibimiz skora denge getirdi(17-17). Kalan bölümü büyük çekişmeye sahne olan seti siyah-beyazlılarımız 23-25 kaybetti(1-2).
 
Takımımız dördüncü setin başında rakibinin sayılarına engel olamadı(0-4). Bu sette ilk sayımızı Tumas ile bulduk. Ekibimiz daha sonra toparlansa da teknik molaya 6-8 geride gitti. Oyunun kontrolünü rakibine kaptıran takımımız ikinci teknik molaya 8-16 geride girdi. Bayan Voleybol Takımımız’ın son bölümdeki çabaları yeterli olmayınca Zarechie Odintsovo seti 25-19 maçı da 3-1 kazandı.
 
Bayan Voleybol Takımımız, CEV Challenge Cup’ı ikinci olarak tamamladı.