HABERLER

24.02.2014

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş:5 Fatih Vatan Spor Kulübü:4

Bayan A Futbol Takımımız, hazırlık maçında Fatih Vatan Spor Kulübü’nü 5-4 mağlup etti.

A Takım bazında ilk maçına çıkan siyah-beyazlılarımız, Kadınlar 2. Ligi'nin güçlü takımlarından olan Fatih Vatan Spor Kulübü’nü; Buse (2), Jessica, Özlem ve Dilek’in golleriyle 5-4 mağlup etmeyi başardı.
 
BJK Fulya Tesisleri’nde oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız Müge, Gizem, Burcu, Beyza, Gamze, Ayşe Şevval, Jessica, Özlem, Buse, Kader ve Dilek ilk onbiriyle başladı.
 
İlk yarıya tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, rakibin hızlı ataklarına engel olamadı. Savunmada zaman zaman hatalar yapan ekibimiz, rakibin bulduğu gollere engel olamadı ve ilk yarıyı 3-1 geride tamamladı. Takımımızın ilk yarıdaki tek golünü penaltıdan Jessica kaydetti.
 
İkinci yarıya etkili başlayan takımımız, hızlı ataklarla rakip kalede gol aradı. Orta alanda baskılı oynayan siyah-beyazlılarımız, rakibin pozisyon bulmasına engel oldu. Çekişmeli geçen mücadelede takımımız, sahadan 5-4 galip ayrıldı. İkinci yarıda takımımıza galibiyeti getiren golleri Buse (2), Özlem ve Dilek kaydetti.
 
Maç sonunda internet sitemize açıklamalarda bulunan Kız Futbol Takım Antrenörümüz Mutlucan Zavotçu; ‘’Önümüzdeki yıl A Takım düzeyinde lige katılmak istiyoruz. Türkiye’nin ilk spor kulübü olan ve bir çok branşta ilklere imza atan Beşiktaşımızı kadın futbolunda temsil etmek istiyoruz. Küçük yaş gruplarında 3 büyük takım içinde bir ilke imza atarak takımımızı kurduk ve A Takım düzeyinde de takımımızı kurarak tekrar bir ilke imza atarak Beşiktaşımızı ligde temsil etmek istiyoruz’’ dedi.