HABERLER

09.02.2014

BASKETBOL

Beşiktaş:60 Botaş:63

Kadın Basketbol Takımımız, Botaş’a 63-60 mağlup oldu.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Perovanovic, Kulichova, McBride, Tuğba Taşçı ve Begüm Dalgalar beşiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Begüm Dalgalar’ın 3 sayılık basketiyle kazandı. İlk çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, ilk 2 dakikada skoru 7-0’a getirdi. Üstün oyununu sürdüren siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 5 dakikaya 11-5 önde girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden bu çeyreği takımımız, 18-11 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakika skor üretemedi. Bu bölümdeki ilk sayılarını Begüm Dalgalar’ın 3 sayılık basketiyle kazanan takımımız, üstünlüğünü koruyamadı ve geriye düştü. Tekrar öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen ve hücumlarda çembere takılan ekibimiz, soyunma odasına 31-29 geride girdi.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; McBride, Kulichova, Perovanovic, Tuğba Taşçı ve Begüm Dalgalar beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğe istediği gibi başlayamayan takımımız, savunmada zor anlar yaşadı. Hücumda Kulichova ile pota altını etkili kullanan siyah-beyazlılarımız, farkı eritmeye çalıştı. Hücumlarında çembere takılan ekibimiz, bu bölümü 50-39 geride tamamladı.
 
Son çeyreğe takımımız, Kulichova’nın basketiyle başladı. Bu bölümde art arda basketler bulan ekibimiz, Deniz Boz ve McBride’nin etkili oyunuyla farkı eritti. Karşılaşmada son 5.30 dakikaya siyah-beyazlılarımız, 56-49 geride girdi. Yasemin Horasan’ın da skora katkı yapmasıyla takımımız, farkı 5’e indirdi(60-55). Son dakikaları çekişmeli geçen mücadeleyi, son topu etkili kullanamayan takımımız, 63-60 kaybetti.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 16 sayıyla oynayan Perovanovic olurken onu; 12 sayıyla McBride takip etti.