HABERLER

Basın Mensuplarının Dikkatine

Kulübümüz ile ilgili basında yer alan bazı haber ve yorumların doğru olmayan bilgiler içerdiğini ve kulübümüzün itibarını zedelediğini gözlemlemekteyiz.

Gazetecilik gibi kutsal bir görevi ifa eden, toplumumuzun yaşadığı sorunları ve sıkıntıları gözler önüne sererek halkımızı bilinçlendiren, ülkemizin gelişmesine büyük katkı yapan; tüm basın emekçilerinin sorumluluklarının bilincinde hareket etmesi ülkemiz için de, kulübümüz için de büyük önem taşımaktadır.

Bir süredir, hiç bir gerçeğe dayanmayan bir takım haberlerin bazı basın yayın organlarınca gazetecilik etiğine yakışmayacak bir şekilde ısrarla yayınlanmaya devam ettiğini üzülerek görmekteyiz.

Böylesi önemli bir görevi sürdürmekte olan gazeteciler arasında, maalesef sorumluluklarının bilincini unutan, bir takım maksatlı yayınlar yaparak karmaşa yaratmayı amaçlayanların da bulunduğu, artık kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır.

Bu gibi kişilerin sadece kulübümüze değil, gazeteciliği etik kurallar çerçevesinde ve mesleğin hakkını vererek yapmaya çalışan basın emekçilerine de zarar verdiğini düşünmekteyiz.

Basın gücünü maksatlı bir şekilde kullanan, taraftarlarımızı ve kamuoyunu gerçek dışı haberlerle etkilemeye çalışan ve bu tavrını ısrarlı bir şekilde sürdüren basın-yayın kuruluşlarının temsilcilerine, yaptırım uygulama hakkımızı kullanmak artık kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu tür doğru olmayan bilgileri içeren haberleri yapmayı alışkanlık haline getirenler hakkında gereken yaptırımlar yapılacaktır.

Dürüst ve gazetecilik ilkelerine bağlılıkla mesleğini icra eden değerli basın mensuplarının da kirli ilişkiler üretmek isteyenlere karşı uygulanacak yaptırımlarda bizlere destek olacaklarına inanıyoruz.

Konunun ciddiyetini tekrar hatırlatır, kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Beşiktaş JK