HABERLER

10.01.2014

GÜNCEL HABERLER

Slaven Bilic Türk Futbolunu Değerlendirdi

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, TSYD’nin düzenlediği ‘Yabancılar Gözüyle Türk Futbolu’ adlı oturumda bir konuşma yaptı.

“Türkiye Spor Yazarları Derneği 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri” etkinliğine davet edilen Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, Antalya Belek Gloria Golf Resort Hotel’de gerçekleştirilen seminerler dizisinin ‘Yabancılar Gözüyle Türk Futbolu’ konulu oturumunda bir konuşma yaptı.
 
Teknik Direktörümüz Slaven Bilic’in konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
“Türkiye’deki yabancı sınırlaması Rusya’da da vardı. Türkiye’deki futbol Rusya’ya göre daha yarışmacı. Statlardaki taraftar sayısı çok daha fazla. Statlar dışında her yerde futbola büyük bir ilgi olduğunu anlayabiliyorsunuz Türkiye’de. Futbola olan ilgiyi İspanya ile kıyaslanacak noktaya geldi. Hırvatistan küçük bir ülke ve futbol konusunda Türkiye ile kıyaslanamayacak durumda. Türkiye’de birçok yetenekli oyuncu var ama uluslararası turnuvalarda ne yazık ki Türkiye’yi göremiyoruz. Bu çok üzücü bir durum. Türk futbolu başarılı olmak istiyorsa Anadolu’da altyapıya yatırımlar yapmalı. Almanya bugünkü başarısına geçmişte altyapısına yaptığı yatırımlarla ulaştı. Türk futbolu da aynı yolu takip edebilir. Derbileri teknik adam olarak oynamak ile oyuncu olarak oynamak çok farklı şeyler. Aynı şehrin takımlarının oynadığı maçlar atmosfer çok değişik oluyor. Beraber yaşayan insanlar o gün birbirlerine rakip oluyor. Taraftarlar çok tutkulu oluyor. Türkiye’de oynanan derbiler çok sert geçiyor ve kırmızı kart görülmesi ihtimali artıyor.”
 
“Kasımpaşa maçında rakibimiz ikinci yarı bizden iyi oynayarak maçı kazanmıştı. Bu maç bizim için kapanmadı. İki nokta var. İlki Donk’un yaptığı hareket ve Manuel Fernandes’in bir seyirci tarafından saldırıya uğraması. Kasımpaşa maçı 3-0 lehimize tescil edilmeli. Ramon Motta ve Hugo Almeida saldırıya tepki gösterdiği için kırmızı kart gördüler.”
 
“Manuel Fernandes önemli bir oyuncu. Ondan en iyisini yapmasını bekliyoruz. Bu durum onda baskı yaratıyor olabilir. Kimse Beşiktaş’tan büyük değil ve Manuel Fernandes bunun farkında.”
 
Oturumun sonunda Teknik Direktörümüz Slaven Bilic’e günün anısına bir plaket takdim edildi.