HABERLER

25.12.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:53 Ceyhan Bld.:55

Kadın Basketbol Takımımız, Ceyhan Belediye’sine 55-53 mağlup oldu.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmayı Basketbol Şubemizden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Basketbol Genel Direktörümüz Erman Kunter tribünden takip etti.
 
Karşılaşmaya takımımız; McBride, Tuğba Taşçı, Perovanovic, Kulichova ve Begüm Dalgalar beşiyle başladı.
 
Karşılaşmada ilk 3 dakika skor üretemeyen takımımız, ilk sayılarını Perovanovic’in pota altından bulduğu basketle kazandı. Bu dakikadan sonra McBride ile art arda basketler bulan siyah-beyazlılarımız, çeyrekte son 5 dakikaya 7-5 önde girdi. Hücumdaki etkinliğini arttıran ekibimiz, Begüm Dalgalar’ın da skora katkı yapmasıyla farkı son 2 dakikaya girilirken farkı 4’e çıkardı(11-7). Kalan dakikalarda farkı arttırma şanslarını değerlendiremeyen takımımız, çeyreği 14-11 üstünlükle tamamladı.
 
İkinci çeyrekte takımımız, ilk 4 dakika sayı üretmekte zorlandı. Bu çeyrekte ilk sayılarını Perovanovic’in faul çizgisinden bulduğu basketlerle kazanan siyah-beyazlılarımız, üstünlüğü rakibine kaptırmadı. McBride ile dış atışlarda başarı sağlayan ekibimiz, soyunma odasına 25-19 önde gitti.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Tuğba Taşçı, McBride, Begüm Dalgalar, Perovanovic ve Kulichova beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını takımımız, Perovanovic’in elinden kazandı. Etkili savunma yapan siyah-beyazlılarımız, rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı ve çeyrekte son 6 dakikaya 28-21 önde girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte son 4 dakikaya girilirken Tuğba Taşçı’nın bulduğu basketle takımımız skoru 33-25’e getirdi. Bu dakikadan sonra hücumlarda süreyi iyi kullanmayan ve top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, farkın erimesine engel olamadı ve son 2 dakikaya 34-33 üstünlükle girdi. Kalan sürede savunmasında açıklar veren takımımız, üstünlüğünü kaybetti ve bu çeyreği 39-37 geride tamamladı.
 
Son çeyreğe takımımız, Tuğba Taşçı’nın faul çizgisinden bulduğu sayıyla başladı. Perovanovic ve Yasemin Horasan ile hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız, farkı eritmeye çalışsa da savunmada açıklar verdi ve bunda başarılı olamadı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte son 3 dakikaya takımımız, 50-48 geride girdi. McBride ile faul çizgisinden başarılı atışlar yapan ekibimiz, son iki dakikaya girilirken skora eşitlik getirdi(50-50). Kalan dakikalarda öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 55-53 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 19 sayıyla yıldızlaşan Perovanovic olurken onu 13 sayıyla McBride takip etti.