HABERLER

17.12.2013

GÜNCEL HABERLER

‘Zor Günler Geçiriyoruz, Kenetlenmeliyiz’

İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Lig TV’de gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lig TV’de yayınlanan Futbol Gündemi programında Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir ilke imza atıp Beşiktaşımız’ın hakkını iade etmesini beklediklerini ifade etti.
 
Beşiktaşımız’ın gündemine dair açıklamalarda bulunan İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:
 
“Futbol Takımımız’a yapılan haksızlıkları görünce üzerimize birtakım oyunlar oynandığını düşünüyoruz. Bunların maksatlı olup olmadığı konusunda ciddi tereddütler yaşıyoruz. Son olarak Kasımpaşa maçında üzücü şeyler yaşadık. Bugün ya da yarın sabah bu konudaki girişimleri gerçekleştireceğiz. Donk’un elindeki topu Almeida’nın kullandığı aktif topa fırlatması sonucu hakemin verdiği kararlar bir kural hatasını meydana getirmiştir. İlk defa maç kaybetmedik. Masa başında maç kazanalım diye de bir düşüncemiz yok. Biz bu konuda ısrarcıyız. Sahaya bir saldırgan girdi. Hükmen lehimize bir galibiyet de talep edebilirdik. MHK başkanı Zekeriya Alp’in sıcağı sıcağına yaptığı açıklamalar hiç hoş olmadı. Adil karar vermeyi etkileyebilecek sözler söyledi. Hakem raporunun da sağlıklı yazıldığına inanmıyoruz. TFF çalışanlarını koruma içgüdüsyle hareket ediyor. Hata sonrası ortaya çıkan mağduriyetimizi TFF gidermelidir. Donk art niyetli hareketlerde bulundu ve hakem de bir kural hatası yaptı. Gerekli kişilerin bizden özür dileyip haksızlığımızı gidermeleri onlara olan güvenin artmasını sağlar ve onları güçlendirir. Sahaya giren saldırgana müdahale ettiler diye Motta ve Almeida da oyun dışı kaldı. Bu olayda da haksızlık olduğunu düşünüyorum. İki oyuncumuz için de gerekli girişmlerde bulunacağız. Donk’un olayından sonra hakem sağlıklı kararlar alamadı. Kasımpaşa ilk golü 6 ve 15 metre ileriden taç atarak buldu ve oyuncumuz bu duruma itiraz ettiği için sarı kart aldı. Kasımpaşa’nın ikinci golünde de ofsayt var. Bizim üç santimlik ofsaytlarımızı yakalayanlar nedense bizim lehimize olanları yakalayamıyor.”
 
“Sahaya giren saldırgan bir televizyon programına çıkarıldı. Beşiktaş logolu kıyafetlerle konuşmalar yaptı. O programı yadırgadığımı söylemek istiyorum. Galatasaray maçında sahaya girenler şimdi dışarda geziyor. O maç tatil edildi. Kasımpaşa maçı neden tatil edilmedi. Sporda şiddet yasasının bedelini Beşiktaş ödüyor.”
 
“Taraftarlarımızın yanımızda olduğunu düşünüyorum. Onlar olmadan Beşiktaş ruh kazanamaz. Beşiktaş taraftarı bir bütündür. Muhalifler olsa bile ayrımcılık yapmadan yolumuza bakıyoruz. Birlik bütünlüğe katkı vermeye çalışıyoruz.”
 
“Fernandes ile sözleşmemiz devam ediyor. Biz ona para ödüyoruz ondan en iyi performansını vermesini bekliyoruz. Fernandes’de son dönemde bir düşüş var. Onu kazanmalıyız. Beşiktaş’ta oynamak istemediğine dair bize gelen bir açıklaması yok. Olsa bile Kasımpaşa maçında başına gelen olayın sıcaklığıyla öyle söylemiştir. Kendisine yapılan saldırıyı gururuna yedirememiş olabilir.”
 
“Almeida ve Fernandes için tekliflerimizi yaptık. Bu bir süreç işi. Takımda birinin kalması diğerini bir şekilde etkilemez. Beşiktaş’ın menfaatlerine zarar vermeyecek şekilde bu transfer olayını atlatmayı düşünüyoruz.”
 
“Takımda ikinci yarı tempo düşüyor. İyi ve genç futbolculardan kurulu bir takımız. Bir sebep de sürekli hakemlerin bize karşı yapmış olduğu hatalar. Teknik Direktörümüz de buraya bir adapte süreci yaşıyor.”
 
“Başkanımız Fikret Orman ile aramızı açmaya çalışanlar var maalesef camia içinde. O benim kardeşim. Görev sürem boyunca ona yardımcı olmak zorundayım.”
 
“Devre arasında takımdan ayrılmalar olabilir. Ara transferde bir iki futbolcu alabiliriz. Stoper, bek, forvet pozisyonlarında yapılabilir transferler. Gökhan Töre önemsediğimiz bir oyuncu Bizimle kalmasını istiyoruz. Teklif verme sürecinin daha gelmediğini düşünüyoruz. Ronaldinho konusunda yönetim ve teknik heyetin bir planlaması var. Görüşmeleri yaptık ama olumlu sonuç alamadık. Tolga çok iyi bir kaleci. Kerim Frei de bize gelecekte büyük katkı verecek önemli bir yetenek.”
 
“İnönü Stadı için yıllarca çalışmalarda bulunuldu. Yıkılıp yenisinin yapılması bize nasip oldu. Başkanımız Fikret Orman  yeni stadımız için çok büyük emek sarfetti. Beşiktaşlılar bu statta buluşacak. Sürekli birileri problem varmış gibi göstermeye çalışıyor ama bunların aslı yok. Temel atma törenine Başbakanımızı da davet etmek istiyoruz. Stat konusunda hükümetimizden daima destek gördük. Birçok etkinlik yapılabilecek Vodafone Arena’da. Mali kriz içindeydik buna rağmen stadın fonlamasını bitirmek üzereyiz.”
 
“Göreve geldiğimizde enkaz devraldık. Her gün yirmi haciz memuruyla uğraşıyorduk. Bize güven duydular alacaklarını yapılandırdılar. Kiracılarımızdan fark talep ettik. Sponsorluk gelirlerimizi artırdık. Rakiplerle yarışmak için stadımızı yapmalıyız. Loca ve VIP koltuklar için müthiş bir talep var. 3 yıllık satışlar yapacağız. Stadın açıldığını günü görmek için sabırsızlanıyoruz.”
 
“TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Eskişehirli bir futbolcuya ödenmeyen alacağı örnek vererek takımın küme düşme noktasına geldiğini belirtti. Bizde de Alves ve Bebe aynı durumdaydı. Neredeyse onlar yüzünden UEFA’ya gidemiyorduk. Keşke Demirören buraya birkaç tuğla koysaydı da biz de onun bıraktığı tuğlalar üzerine bir şeyler ekleseydik. UEFA mali kriterlerine uyum sağladık.”
 
“Zor günler geçiriyoruz. Kenetlenmeliyiz. Eski, yeni tüm yöneticiler bir araya gelmeli. Beşiktaş masa başında tartışılmamalı. Hata yapabiliriz. Hatalarımızı sağda solda konuşmak yerine gelip yüzümüze söylesinler. Bunu yapmayanlarda art niyet arıyorum.”