HABERLER

16.12.2013

GÜNCEL HABERLER

‘Kasımpaşa Maçında Kural Hatası Yapıldı’

Başkanımız Fikret Orman, Kasımpaşa maçında yaşanan olaylar hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Başkanımız Fikret Orman’ın Akaretler’deki BJK Plaza Divan Kurulu Lokali’nde yaptığı basın toplantısında Yönetim Kurulu Üyelerimiz de yer aldı.
 
Kasımpaşa maçında kural hatası yapıldığını belirten Başkanımız, Türkiye Futbol Federasyonu kurullarının adil olmaları ve maçı yeniden oynatmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Orman, basın toplantısında şunları söyledi:
 
“Etik değerleri her zaman önemseyen şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmayı amaç edinmiş bir takımın başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak karşınızadayız."
 
“Dün akşam oynadığımız Kasımpaşa maçında hakem maalesef hak ve şeref kavramlarına yakışmayacak bir şekilde maçı yönetmiştir. Emeği hiçe sayarak Beşiktaş’ın katledilmesine yol açmıştır. Galatasaray maçında olduğu gibi o süreçten başlayarak ve bugün de devam eden kulübümüze yönelik birtakım oyunlar oynanmaktadır. Stadımız yapılırken tüm camia olarak kenetlenmişken Beşiktaşlı görünüp saman altından su götürenlerin yarattığı bir kaos ortamındayız. Birileri kaos ortamı yaratarak takımımızı açmaza götürmek istiyor. Göreve geldiğimizden beri kulübü mali krizden çıkardık, stat izinlerini aldık ve inşaata başladık. Takımımızı tekrar eski günlerdeki gibi şanlı günlerine taşıdık. Bunlar olduktan sonra başımıza ilginç şeyler gelmeye başladı. İlk olarak Galatasaray maçında güvenlik ihlali nedeniyle dört maç ceza aldık. Zaten deplasmanda oynuyoruz her maçımızı bir de iç sahada seyircisiz oynama cezası yedik. Tam cezamız bitti derken şimdi de Kasımpaşa maçında bir kaos yaratıldı. Hakem Kasımpaşa maçında kural hatası yapmıştır. Rakip oyuncu elindeki cisimle bizim oyuncumuzun ayağındaki topa müdahalede bulunmuştur ve hakem düdüğünü bu olaydan sonra çalmıştır. Tüm kamuoyu bunu gördü. Raporlar değiştirildi ama görüntüler ortada. Dünyanın hiçbir yerinde hakem maçtan sonra böyle olayları raporuna yazmaz. Bir itiraz olursa o konuyla ilgili ek rapor talep edilir. Bizim maçta ne hikmetse hakem maçtan yarım saat sonra rapor yazmış ve kendisi için kural hatası olmayacak şekilde ifadelerde bulunmuştur. MHK başkanı da kanallara çıkmış ve hakemin arkasında olduğunu ifade etmiştir. MHK başkanı kendi kurul üyeleriyle konuşmadan gözlemci ve hakem raporlarını görmeden kulübün neden itiraz ettiğini bilmeden neden açıklama yapma gereği duymuştur. Açıklama yapılmadan önce TFF başkanından izin almış mıdır. Ne kimsenin hakkı bize geçsin ne de biz kimsenin hakkına girelim.”
 
“Dün U-19 Akademi Takımımız’ın Bucaspor ile oynadığı maçta kendi oyuncumuz sakatlanmış yerde yatarken takımımız bir gol bulmuş ve rakip takım sakat oyuncumuzu göstererek golün iptalini istemiştir hakemden. Hakem itirazı reddetmiş ve gol geçerli sayılmıştır. Buna rağmen Cem Özden antrenörümüz Baba Hakkı gibi asil bir davranışa imza atmış ve santradan sonra oyuncularını kenara çekip rakibin boş kaleye gol atmasına izin vermiştir. Biz bu gelenekten geliyoruz. Yeneriz yeniliriz. Geçen sene dışarıda yendik, içeride yenildik.”
 
“Hakem hocaları TV’lerde tek tek değerlendirdi pozisyonları. Herkes hakemin kural hatası yaptığını söyledi. Bir tek yayıncı kuruluşun yorumcu hakemi kural hatası yok dedi. 101. Yılımızda yediğimiz golü bir daha yemeyeceğiz. Üzerimize oynanan oyunları herkes görmektedir. Cumhruyet savcılarını göreve davet ediyorum. Taraftar sahaya atladı. Ceza sahasına girip oyuncumuza saldırıda bulundu. O kadar zamanda kimse müdahalede bulunmadı. Galatasaray maçında kimseye müdahale olmadığı halde hakem ve oyuncular içeri kaçtı. Benim oyuncuma tekme atılıyor, darp ediliyor ama kimse konuşmuyor. Oyuncularımız arkadaşına saldırıda bulunan kişiye müdahalede bulunuyor kırmızı kart görüyor. Beşiktaşlı olsun olmasın bu olay bize yıkılamaz. Ne olduğu belli olmayan birisi ne hikmetse hemen fotoğrafları servis edildi. Kimse raporu değitirip ben topu görür görmez çaldım demesin. Herkes neyin ne olduğunu gördü. Bir kural hatası yapıldı. Vahim olan kartalımız uçarken her defasında bir olayla karşı karşıya kalmamız. Kimseden özel bir muamele beklemiyoruz. Maç yeniden oynanmalıdır. MHK üyelerinin sonradan yapılan raporlara sığınacaklarına inanmak istemiyorum. 30. Dakikada lehimize penaltı verse belki de 2-0 öne geçeceğiz ve rakip 10 kişi kalacak. Hakem sağlıklı kararlar vermemiştir. Taç atışı 20 metre ileriden atılıyor itiraz eden oyuncumuz sarı kart görüyor. Olay kontrolden çıktı yani. Yasal itirazlarımızı yapacağız. Adalete inancımız tam. Doğrunun ve adaletin peşindeyiz. Birçok fedakarlık yaparak gece gündüz çalışıyoruz. Artık susacak durumda değiliz. Görevini yapamayanlar görevlerini bıraksın. Beşiktaş camiası her zamanki gibi birlik ve beraberlik içinde olacak ve bu zor durumdan en kısa sürede çıkacaktır.”
 
“Türkiye’de oynanan maçlar TFF’nin sorumluluğunda. FIFA ve UEFA bu olayda ancak görüş belirtebilir. Kararı TFF kurulları verecektir. Her hareketimizi şıklık içinde yapıyoruz ama görüyorum ki bu duruşumuz farklı yorumlanıyor. MHK başkanı bir beyanat veriyor sonra o beyanat uygun karar almaya çalışıyor. Bu acele niye! Beşiktaş’ın hakkını korumak için buradayız. TFF başkanının eski yönetimlere eleştiride bulunma gerekçeleri neyse bugün de biz aynı gerekçelerle konuşuyoruz. Bizim derdimiz kimseyle savaş yapmak değil. Özel bir ilgi beklemiyoruz. Adaletli karar verilmesini istiyoruz. Adil yönetim sergilemeyen TFF’ye olan inancımızı kaybediyoruz.”