HABERLER

03.12.2013

BASKETBOL

Avantajımızı Sürdürmek İçin Kazanmalıyız

Baş Antrenörümüz Ahmet Kandemir, Bisons Loimaa karşısında kazanmaları gerektiğini söyledi.

EuroCup H Grubu 8.maçında yarın Bisons Loimaa ile karşılaşacak olan Beşiktaş İntegral Forex Takımımız’da Baş Antrenörümüz Ahmet Kandemir karşılaşma öncesi internet sitemize açıklamalarda bulundu. Grupta halen avantajlı konumda olduklarını söyleyen Ahmet Kandemir, şöyle konuştu;
 
Beklemediğimiz Bir Mağlubiyet Aldık
“Geçen hafta çok moral bozucu ve beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Maçın genelinde de maçı kazanmayı hak etmemiştik. Grupta deplasmanda çok maç kazanmış olmamız bizi biraz avantajlı duruma getirdi. Fakat içerideki maçlarımızı kaybettiğimiz zaman bu avantajımızı yitiririz. Bu yüzden önümüzdeki maçları kazanarak avantajımızı sürdürmeliyiz.”  
 
Kolay Bir Maç Olmayacak
“Bisons Loimaa takımı karşısında deplasmanda oynadığımız ilk maçta ilk yarı çok iyi bir oyun ortaya koymuştuk. Fakat ikinci devre bizi yenebilecek duruma gelmişlerdi. Finlandiya temsilcisi yeni bir oyuncu takviyesi yaptı. Yeni oyuncuları hem skora hem de ribauntlara çok katkısı olan bir oyuncu, bizim için çok kolay bir maç olmayacak ama son lig maçında aldığımız galibiyet bizim sahaya moralli çıkmamızı sağlayacaktır. Bizim için önemli bir maç ve taraftarımızın önünde kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanırsak eğer kalan maçlardan birini kazanmamız halinde grubu lider tamamlayacağız. Bu gruptan lider çıkmak bizim önemli bir başarı olacağı gibi hedeflerimizden birini de gerçekleştirmiş duruma geleceğiz. Bu bilinçle yarın sahada olacağız.”
 
Gaines’in Her Geçen Gün Katkısı Artacaktır
“Sundiata Gaines, fiziksel olarak hazır gelmediği gibi maç temposundan da çok uzak geldi. Böyle oyuncular, kontratlarının kısa olması ve bu kısa süre içinde gösterecekleri performansın ardından o kontratların şekil alacağını bildikleri için kendilerini şans buldukları anda göstermek istiyorlar.  Fakat açıkçası bizim gelen oyuncudan istediğimiz, kendisini göstermesinden çok takımı oynatması yönünde hamleler yapması. Hiç tanımadığınız bir takıma geldiğiniz zaman da o takımı bir anda oynatmak hiç de kolay bir şey değil. Fakat Sundiata Gaines ile oynadığımız üçüncü maçtan sonra görülüyor ki yavaş yavaş o takıma alışıyor. Her geçen gün hem kendi bireysel performansını arttıracağını hem de takıma katkısının artacağını düşünüyorum.”