HABERLER

27.11.2013

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaş'ta Bilgiye Dayalı Yönetim Sistemi Kuruluyor

Kulübümüzde, bilgi edinme ve edindiği bilgiyi sportif ve ekonomik başarıya dönüştürme hedefiyle bilgi sistemleri kurulumu için çalışmalara başlandı.

Globalleşen dünyada büyük şirketler ve Avrupalı rakiplerimizin uyguladığı bilgiye dayalı yönetim anlayışı, Beşiktaşımız'da da hayata geçiriliyor. Kulübümüzün kurumsallaşmasına yönelik atılan adımlardan temel nitelikte olan bilgi sistemleri altyapısı, Beşiktaşımız'ın geleceğini şekillendirmede büyük faydalar sağlayacak.

Akaretler'deki kulüp binamızda yapılan sunuma; Başkanımız Fikret Orman ile birlikte, tüm şirketlerimizin mali ve ticari işler, iletişim, bilgi teknolojileri ve pazarlama bölümlerinde çalışan ekibimiz katıldı.  

NEBİM V3 ERP SİSTEMİ KURULUYOR

Türkiye'nin köklü yazılım firmalarından Nebim'in kurumsal kaynak planlaması yazılımı V3'ün kulübümüzde kullanılmaya başlanacağının bilgisi verilirken, NEBİM Yazılım A.Ş. ekibi de sistem hakkında katılımcıları bilgilendirdi. NEBİM Yazılım A.Ş. adına toplantıya Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demiroğlu ile birlikte, Genel Koordinatör Sedat Taşçı, Yazılım Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Coşanay, Satış Müdürü Gökhan Kırık, Proje Müdürü İlhan Yalçın, Proje Yöneticisi Can Özer, Proje Danışmanı Zeynel Ağca ile BJK Müşteri İlişkileri Sorumlusu Cağdaş Şen katıldı.

HEDEF; BİLGİYİ YÖNETEN VE BİLGİ İLE YÖNETİLEN BEŞİKTAŞ

Bilgi teknolojileri altyapısının kurulması konusunda çalışmalarda bulunan Başkan Danışmanımız Barbaros Yarkın, sunumun açılışını yaparak bu sistemlerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Yarkın, "Sorunlarınızı bilgi ile çözemiyorsanız çözülürsünüz. Bilgi ile yönetemiyorsanız yönetilirsiniz" ana mesajlarını ilettiği konuşmasında "Kişilere değil, sisteme bağlı şekilde oluşturulacak olan yeni kurumsal düzen sayesinde güvenilir ve doğru bilgi ile yönetilen bir Beşiktaş Jimnastik Kulübü oluşturulacaktır. Camiamız, taraftarlarımız ve kongre üyelerimizin en doğru ve en güvenilir bilgiyi bu sayede kulübümüzden almaları için gerekli alt yapı böylelikle sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

FİKRET ORMAN: ŞEFFAF OLARAK BİLGİ İLE YÖNETİLEN BİR BEŞİKTAŞ YARATACAĞIZ

Barbaros Yarkın'dan sonra Başkanımız Fikret Orman, tüm kulüp çalışanlarımıza bu sisteme sahip çıkmaları talimatı verdi. Orman, yaptığı konuşmada, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve şunları söyledi:

"Hepinize şahsım adına saygılarımı sunuyorum; değerli iş ortaklarımız, değerli çalışanlarımız. Şimdi 110 senelik bir kulüpten bahsediyoruz, 110 sene yaşamış bir kulüp. Kimsenin de tapulu malı olmayan, taraftarlarına, Genel Kurul Üyelerine, bu kulübe gönül veren insanlara ait olan bir camia burası."

FİKRET ORMAN: KURUMSAL HAFIZAYI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

"Bence en önemli ve gerekli kısım bilginin denetlenebilir, şeffaf ve aynı zamanda da bütün veri tabanının yani bilgi ağının, bilgi depolarının saklanabilir ve incelenebilir, geri dönebilir olmasıdır. Buna kurumsal hafıza dersek belki daha iyi olur. Kurumsal hafızası olmayan bir yerde her şey şeffaflıktan uzaklaşır şaibelere, dedikodulara döner. Bizim kulübümüzde bu gibi şeyler çok fazla yaşanmakta. Ben burada muayyen bir süre için bulunan bir kişiyim. Bir zaman gelecek, benden sonraki arkadaşlara, insanlara bir kurum bırakacağız. En büyük projelerimizden bir tanesi, şahsi olarak da bu kulübün bir izlenebilirliğinin olmasıdır. 'Bir şey neden alındı?', 'Ne için alındı?', 'Kimin ihtiyacına göre alındı?'... Bunların hepsinin görünür ve bilinir olması lazım. Kimsenin, 'Benim bilgim yok' gibi cevabının olmaması lazım. Bu 5 sene sonra da 10 sene sonra da böyle olmalı. Çünkü hepimiz bir gün bu kurumdan ayrılacağız. İzlenilebilirliğe çok önem veriyorum."

FİKRET ORMAN: BİLGİNİN DOĞRU PAYLAŞILMASI ÖNEMLİDİR

"İkinci önemli konu benim açımdan, Barbaros Bey de net olarak söyledi; bilginin doğru paylaşılması gerekli. Beşiktaş Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bizim hiç bir gizli gündemimiz yok. Hiç bir gizli kapaklı işimiz yok. Beşiktaş'ı yönetenlerin de gizli kapaklı işi olmaz. Şeffaf olması lazım. Şeffaflık olmadığı zaman da hep böyle yalanlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. İlk etapta bizim kendi bahçemizi toparlamamız gerekli. Bu sistem bize bunu sağlayacak."

FİKRET ORMAN: DOĞRU BİLGİ İLE YÖNETMEK İÇİN BURADAYIZ

"Bilginin doğru olarak paylaşılması, yani şirket içi iletişimin doğru yapılması lazım. En önemli konularımızdan bir tanesi, birçok konudan hiçbirimiz haberdar değiliz. Bazı konulardan ben kulüp başkanı olarak da haberdar değilim. 'Kim ne dedi, neden dedi, neden yapıldı, niçin yapıldı' üzerine bilgi sahibi değiliz. İşte bunu yönetmek için buradayız, yani bilgiyi yönetmek için buradayız. Çok tecrübeli bir bilgi işlem yöneticimiz var Halit Hatman Bey... Yıllardır büyük emekler sarf etti. Fakat kullanmadığımız da elimizde bir sürü bilgiler var. Artık entegre bir programla bunları değerlendirmeye alıp kullanıma sunacağız."

Başkanımız, toplantıda Beşiktaşımız'ın sportif ve ekonomik başarıya bilgi teknolojilerini kullanarak erişebileceğinin mesajlarını verdi.

BEŞİKTAŞ, BİLGİ İLE KURUMSAL YAPISINI DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRECEK

Her seviyede alınacak her kararda bilgi teknolojilerinden yardım alınması ve etkin şekilde kullanılması ile kulübümüz, bilgi ile yönetilen bir yapıya kavuşacak.

Kişilere değil, sisteme dayalı bir yapı oluşturmanın gayreti içinde olduklarının altını çizen Başkanımız Fikret Orman, bu sistemin kurumsal hale gelmesi için her çalışanımızın katkısının önemine işaret etti.

Bilgi ile yönetilen Beşiktaş JK, ulusal ve uluslararası sportif başarılarını sürekli kılmanın yanı sıra, ekonomik durumunu da bu sistem aracılığı ile istenilen her an net ve sağlıklı olarak, online şekilde gözlemleyebilecek.

Proje kapsamında, camiamızın tüm mensuplarına, doğru bilgiyi gerekli olduğu zamanlarda en süratli şekilde vermek de bir hedef olarak konulmakta.

Kişilere değil sisteme bağlı şekilde oluşturulacak olan yeni kurumsal düzen sayesinde, güvenilir ve doğru bilgi ile yönetilen bir Beşiktaş JK oluşturulacak.

Camiamız ve taraftarlarımızın en doğru ve en güvenilir bilgiyi kulübümüzden almaları için gerekli altyapı çalışmaları da bu sistemin bir parçası olarak düşünülmekte.