HABERLER

25.11.2013

FUTBOL

Beşiktaş:3 Torku Konyaspor:1

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında karşılaştığı Torku Konyaspor’u 3-1 mağlup etti.

Mücadelenin başlama vuruşunu konuk ekip oyuncuları yaptı. Takımımız maça tempolu başladı ve oyunun kontrolünü hemen eline geçirdi. Kısa paslarla rakibinin arkasına sızmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, ilk on dakikada topla daha fazla oynayan taraf oldu. İlerleyen dakikalarda maçta tempo düştü ve oyun orta alan mücadelesine döndü. 22. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda rakibini çalımlayarak ceza sahasına giren Atiba’nın çektiği şut auta gitti. Siyah-beyazlılarımız, aradığı golü Olcay Şahan ile buldu. 26. dakikada hızla gelişen atağımızda Manuel Fernandes topu ceza sahası çevresine kadar taşıdı ve topu sağ kanatta ilerleyen Gökhan Töre’ye aktardı. Gökhan’ın ceza sahasına ortaladığı topu arka direkte bekleyen Olcay filelere gönderdi(1-0). Takımımız bu golden beş dakika sonra farkı ikiye çıkaran golü Almeida’nın ayağından buldu. 31. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Olcay’ın ortasını ceza sahası içindeki Gökhan Töre, hemen kafayla Almeida’nın önüne indirdi. Almeida da tek vuruşta topu ağlarla buluşturdu(2-0). 39. dakikada Manuel Fernandes’in sol kanat aut çizgisinden ceza sahasına ortaladığı topa kale sahası üzerinde Ersan kafa vuruşu yaptı ama top auta gitti. Skoru 3-0’a getiren golü Oğuzhan Özyakup kaydetti. 41. dakikada Olcay’ın pasında topla hareketlenip ceza yayı önüne kadar topu süren Oğuzhan’ın yerden gönderdiği sert şut filelere gitti(3-0). Kalan sürede başka gol olmadı ve siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 3-0 önde gitti.
 
İkinci yarının başlama vuruşunu ekibimiz yaptı. 48. dakikada Fernandes’in pasıyla topla buluşan Gökhan Töre, ceza sahası içinde üst üste çalımlar yaptı ama son vuruşu iyi yapamayınca kaleci gole izin vermedi. 49. dakikada Djalma’nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Erdinç topu kale ağzına gönderdi. Selim üstüne gelen topu kafayla ağlarımıza gönderdi(3-1). Golü bulan ve farkı ikiye indiren konuk ekip bulduğu moralle takımımıza baskı kurmaya çalıştı. Tempo yapmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, orta sahadaki üstünlüğünü rakibine kaptırdı. 68. dakikada Gökhan Töre’nin pasında topla buluşan Fernandes, ceza sahası önünden çok sert bir şut gönderdi kaleye ama kaleci gole izin vermedi. İlerleyen bölümde siyah-beyazlılarımız, oyunun kontrolüne sahip olmaya başladı. 79. dakikada Almeida’nın pasında topla buluşup ceza sahasına giren Holosko, müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ama top kaleciden kornere gitti. Rakip yarı alanda etkinliğini artıran takımımız, Oğuzhan ile gol çok yaklaştı. 83. dakikada şık hareketlerle ceza sahasına giren Oğuzhan, son vuruşta başarılı olamadı ve top yandan auta çıktı. Torku Konyaspor’un maçın son dakikalarında geliştirdiği ataklarda gole izin vermeyen Beşiktaşımız, sahadan 3-1 galip ayrıldı.
 
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
 
Stat: Kasımpaşa R. Tayyip Erdoğan Stadı
 
 
Hakemler: Özgür Yankaya, Bahtiyar Birinci, Serdar Diyadin, İsmail Şencan (4. Hakem)
 
 
Beşiktaş: Tolga, Ersan, Sivok, Serdar, Atiba, Veli, Olcay, Gökhan Töre(Dk.75 Holosko), Oğuzhan, Fernandes(Dk.69 Necip), Almeida(Dk.83 Eneramo)
 
 
Yedekler: Cenk, İsmail, Necip, Kerim Frei, Ömer, Eneramo, Holosko
 
 
Teknik Direktör: Slaven Bilic
 
 
Torku Konyaspor: İtandje, Erdinç, Selim, Mehmet(Dk.79 Gunnar), Ömer, Ali, Tolga, Recep (Dk.39 Djalma), Gekas, Mehmet, Hasan(Dk.44 Tomas)
 
 
Yedekler: Kaya, Ergün, Erdal, Şenol, Tomas, Djalma, Gunnar
 
 
Teknik Direktör: Uğur Tütüneker
 
 
Goller: Olcay (Dk.26), Almeida (Dk.31), Oğuzhan (Dk.41), Selim (Dk.49)
 
 
Sarı Kartlar: Tolga Ünlü (Dk.27), Erdinç (Dk.29), Necip (Dk.71)
 
 
1. DEVRE
 
 
22. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda rakibini çalımlayarak ceza sahasına giren Atiba’nın çektiği şut auta gitti.
 
26. dakikada hızla gelişen atağımızda Manuel Fernandes topu ceza sahası çevresine kadar taşıdı ve topu sağ kanatta ilerleyen Gökhan Töre’ye aktardı. Gökhan’ın ceza sahasına ortaladığı topu arka direkte bekleyen Olcay filelere gönderdi(1-0).
 
31. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Olcay’ın ortasını ceza sahası içindeki Gökhan Töre, hemen kafayla Almeida’nın önüne indirdi. Almeida da tek vuruşta topu ağlarla buluşturdu(2-0).
 
39. dakikada Manuel Fernandes’in sol kanat aut çizgisinden ceza sahasına ortaladığı topa kale sahası üzerinde Ersan kafa vuruşu yaptı ama top auta gitti.
 
41. dakikada Olcay’ın pasında topla hareketlenip ceza yayı önüne kadar topu süren Oğuzhan’ın yerden gönderdiği sert şut filelere gitti(3-0).
 
 
2. DEVRE
 
 
48. dakikada Fernandes’in pasıyla topla buluşan Gökhan Töre, ceza sahası içinde üst üste çalımlar yaptı ama son vuruşu iyi yapamayınca kaleci gole izin vermedi.
 
49. dakikada Djalma’nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Erdinç topu kale ağzına gönderdi. Selim üstüne gelen topu kafayla ağlarımıza gönderdi(3-1).  
 
68. dakikada Gökhan Töre’nin pasında topla buluşan Fernandes, ceza sahası önünden çok sert bir şut gönderdi kaleye ama kaleci gole izin vermedi.
 
79. dakikada Almeida’nın pasında topla buluşup ceza sahasına giren Holosko, müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ama top kaleciden kornere gitti.
 
83. dakikada şık hareketlerle ceza sahasına giren Oğuzhan, son vuruşta başarılı olamadı ve top yandan auta çıktı.