HABERLER

30.10.2013

BASKETBOL

Bisons Loimaa:60 Beşiktaş İntegral Forex:61

Erkek Basketbol Takımımız, EuroCup H Grubu 3. maçında Bisons Loimaa’yı 61-60 yendi.

Helsinki Ice Hall’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Iverson, Buckman, Perkins, Breokhoff ve Lofton beşiyle başladı.
 
Karşılaşmayı Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Şubelerimiz'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Özköse ve Basketbol Genel Direktörümüz Erman Kunter tribünden takip etti.

 
Karşılaşmadaki ilk sayılarını takımımız, Iverson’un pota altından bulduğu basketle kazandı. İlk dakikalarda baskılı bir oyun ortaya koyan ve art arda bulduğu basketlerle farkı açan siyah-beyazlılarımız, 3 dakika sonunda 11-0’lık bir seri yakaladı. Bu dakikadan sonra rakibin dış atışlardan bulduğu basketlere engel olamayan takımımız, ilk çeyrekte son 5 dakikaya 13-10 önde girdi. Rakibinin sert oyun ortaya koymasından sonra faul çizgisine giden ve buradan basketler bulan ekibimiz, çeyrekte son 2 dakikaya 20-14 üstünlükle girdi. Son dakikalarda da üstünlüğünü korumayı başaran takımımız, ilk bölümü 22-18 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Lofton’un hızlı hücumdan bulduğu iki sayılık basketle başladı. Lofton’un bulduğu sayılarla farkı açan ekibimiz, çeyrekte 2 dakika geride kalırken skoru 27-22’ye getirdi. Siyah-beyazlılarımız, ilk yarıda son 5 dakikaya 32-24 önde girdi. Lofton’un etkili oyunuyla farkı açmaya devam eden ve pota altında Ruziç ile sayılar bulan takımımız, soyunma odasına 42-26 üstünlükle girdi. 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Perkins, Lofton, Iverson, Buckman ve Breokhoff beşiyle çıktı.
 
Takımımız, üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını Perkins’in pota altından bulduğu basketle kazandı. Baskılı oyununu bu yarıda da devam ettiren siyah-beyazlılarımız, Lofton’un skora katkısının devam etmesiyle çeyrekte ilk 4 dakika sonunda skoru 49-31’e getirdi. Bu dakikadan sonra savunmada açıklar veren ve rakibinin dış atışlardan bulduğu basketlere engel olamayan ekibimiz, farkın da erimesini engelleyemedi ve çeyrekte son 3 dakikaya 51-41 üstünlükle girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölümü takımımız, 56-45 önde tamamladı.
 
Son bölüme tutuk başlayan takımımız, ilk 4 dakika skor üretemedi. Bu çeyrekte ilk basketini Ruziç’in pota altından bulduğu basketle kazanan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmada son 5 dakikaya 58-48 önde girdi. Hücumda istediği basketleri bulamayan ve pota altını rakibine kaptıran ekibimiz, karşılaşmada son 3 dakikaya 5 fark üstünlükle girdi(58-53). Bu dakikalarda savunma direncini yükselten takımımız, Breokhoff’un 3 sayılık basketiyle farkı da tekrar açtı(61-53). Başa baş geçen son dakikaların ardından takımımız, karşılaşmadan 61-60 üstünlükle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayıyla yıldızlaşan Lofton olurken; onu 9’ar sayıyla Buckman ve Iverson takip etti.