HABERLER

27.10.2013

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

BJK Divan Kurulu’nun 2013 Yılı 2. Olağan Toplantısı, Ceylan InterContinental Otel’de gerçekleşti.

BJK Divan Kurulu’nun 2013 Yılı 2. Olağan Toplantısı’na; Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, ve Divan Kurulu üyelerimiz katıldı.
 
Divan Kurulu Toplantısı, açılışın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Divan Kurulu Başkanımızın Konuşması
 
Toplantının açılış konuşmasını Divan Kurulu Başkanımız Av. Yalçın Karadeniz yaptı. Sözlerine geçtiğimiz günlerde hayatlarını kaybeden Divan Kurulu Üyelerimiz’i anarak başlayan Karadeniz, konuşmasında şunları söyledi:
 
“2013-14 sezonune yeni bir teknik adam, kısmen yeni oyuncular, başarılı bir hazırlık devresi motivasyonla girdik ve ilk 4 haftadan galip ayrıldık. Hepimizin ümitlendiği günlerde nereden geldiği belli olmayan bir rüzgarın etkisiyle alınan cezalar kulübümüzün puan kaybetmenin ötesinde maddi ve manevi zarara uğramasına neden olmuştur. Son beş yılda aldığımız cezalar bir şubemizin yıllık masrafını karşılayacak seviyeye gelmiştir. Eşimize, dostumuza sahip çıkarak karşılaşmaları fair-play kuralları çerçevesinde izlememiz gerektiğini aksi durumda kulübümüzün büyük zararlar göreceğini anlatmalıyız.”
 
Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz konuşmasının sonunda Kulübümüzde 60 yılını doldurmuş üyelerimiz; Sn.Ömer Gazi Akınal,Sn.Handan Onur, Sn.Kemal Güloğlu, Sn.Tuğrul Sızmazoğlu ve Sn.Sedat Kesen’e İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile birlikte plaket takdim ettiler.
 
Denetleme Kurulu Raporlarının Açıklanması
 
Divan Başkanlık Kurulu faaliyetlerinin arzından Denetleme Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel Denetleme Kurulu raporlarını açıkladı.
 
Tuncel’in açıkladığı rapora göre kulübümüzün borç tablosu şu şekildedir:
 
30.06 2013 tarihli BJK Derneği borç durumu: 251.034.873 TL
 
31.08.2013 Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. borç durumu: 293. 425.119TL
 
Toplam borç: 544.459.992 TL
 
Yönetim Kurulu Faaliyetlerinin Açıklanması
 
Yönetim Kurulu faaliyetlerini açıklamak için kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Metin Albayrak şunları söyledi:
 
“16 Haziran 2013’te seçimli genel kurulu yaptık ve Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulumuz 3 yıl için göreve geldi. Seçimlerden camiamız kenetlenerek çıkmıştır. Sizlerden aldığımız güçle tüm gücümüzle çalışıyoruz. Vadesi gelmiş toplam 195 milyon TL borcun 148 milyon TL’sini ödedik. Mart 2012’de kulübe açılmış 142 dava vardı, bunların 104 tanesini kapattık. 2011-12 sezonunda Kartal Yuvası 11 milyon TL ciro yapmıştı. 2012-13 sezonunda 26 milyon TL’ye çıktı ciro. 2011-12 sezonunda 66 bin forma satılırken 2012-13 sezonunda 140 bin forma satıldı. Bu sezon iki ayda 100 bin forma sattık. 29 olan Kartal Yuvası mağaza sayısını 44’e çıkardık. Dergi abone sayımızı 25 bine yükselttik. Derneğimize 4 binin üzerinde yeni üye kazandırdık. Yeni gelir kaynakları yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için Vodafone ile Türk spor tarihinin en büyük anlaşmasını imzaladık. Basketbolda İntegral Forex ile iyi bir anlaşma yaptık. Kalde firmasıyla futbol ve basketbol takımlarımızın forma reklamları için sözleşme imzaladık. Yeni stadımızı yapmaya çalışırken saha kapama olaylarıyla karşı karşıya geliyoruz. 8 yılda 24 maç sahamız kapatıldı. Buna neden olanlar için söyleyecek söz bulamıyorum. Yeni stadımızda Kart 1903’ü olmayan hiçbir taraftarımıza kombine kart satışı yapmayacağız.”
 
Ahmet Nur Çebi’nin Konuşması
 
İkinci Başkan ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Nur Çebi, raporların müzakeresi sonrası Divan Kurulu Üyelerimiz’e hitaben şunları söyledi:
 
“Tüm yöneticilerimiz kendi görev alanları çerçevesinde görevlerini yürütmektedir. Başkanımız, kendi alan sorumlulukları dahilinde olan arkadaşlarımızla gerekli görüş alışverişlerini yapmaktadır. Yeni stadımızın fonlamasıyla iligli çalışmalar sürmektedir. Stat inşaatı başladı ve en kısa sürede bitecek. Fulya bizim için üzüntü kaynağıdır. İki ay içinde çocuklarımız tertemiz bir mekanda sporlarını icra edeceklerdir. Galatasaray maçında yaşanan olaylar için eksiksiz bir savunma yaptık. Yürürlükte olan kanun ve kurallar nedeniyle ceza aldık. Bu kurallar değişmedikçe yine böyle sorunlar yaşarız. Transferde savurgan bir politika izlemiyoruz. Sponsorlar tarafından finanse edilmiş yıldız oyuncu transferi gerçekleştirebiliriz. Personel sayımızın yükselmesinin en önemli nedeni yeni açılan Karta Yuvası mağazalarına istihdam edilen kişilerdir. Geçmiş dönemlerle ilgili bağımsız bir denetleme kuruluna inceleme yaptırmıştık. Hukuki görüşler alınmıştır. Eski başkanımız Yıldırım Demirören, mali kongrede helalleşmek istediğini ve alacağı olan parayı kulübe bağışladığını duyurmuştu. Kendisine çağrımdır, ya gerekeni yapsın ya da bağış yapmaktan vazgeçtim desin. O zaman biz de borcumuzu bilelim ve ona göre hesabımızı yapalım.”
 
BJK Divan Kurulu’nun 2013 Yılı 2. Olağan Toplantısı, yazılı ve sözlü sorular sonrası dileklerin ardından sona erdi.