HABERLER

23.10.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:56 Tarsus Belediye:54

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL'nin 2. haftasında Tarsus Belediye’yi 56-54 mağlup etti.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Julie McBride, Tuğba Taşçı, Yasemin Begüm Dalgalar, İva Perovanovic ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Oyuna hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, Julie ve Tuğba’nın etkili oyunuyla farkı açtı. Etkili oyununu çeyrek sonuna kadar devam ettiren siyah-beyazlılarımız, ilk periyodu 19-11 önde bitirdi.
 
Siyah-beyazlılarımız, hücumdaki etkili oyununu ikinci periyodun başında da devam ettirdi. Savunmada başarılı bir oyun sergileyen siyah-beyazlılarımız, rakibin sayı bulmasını engelledi. Hücumda fırsatları iyi değerlendiren ekibimiz, soyunma odasına 29-22 önde gitti.
 
Takımımız üçüncü çeyreğe; Julie McBride, Tuğba Taşçı, Yasemin Begüm Dalgalar, İva Perovanovic ve Petra Kulichova beşiyle başladı.
 
Savunmada etkili oyunuyla rakip atakları kesen siyah-beyazlılarımız, farkın erimesini engelleyerek skoru 42-26’ya getirdi. Kulichova ile aradaki farkı açan siyah-beyazlılarımız, üçüncü periyodu 46-31 önde bitirdi.
 
Dördüncü periyotta temposunu düşüren siyah-beyazlılarımız, Julie’nin getirdiği toplarla hücumda etkili olsa da savunmada sıkıntı yaşadı ve fark eridi. Skor üstünlüğünü korumasını bilen Kadın Basketbol Takımımız, salondan 56-54 galip ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 20 sayıyla Petra Kulichova olurken onu 13 sayıyla İva Perovanovic ve 11 sayıyla Julie McBride talip etti.