HABERLER

22.10.2013

HENTBOL

Csurgo Handball Club’ı Tanıyalım

Hentbol Takımımız’ın Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası’ndaki rakibi Csurgo HC, Avrupa’da ilk kez mücadele ediyor.

Hentbol Takımımız, Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası 3. turunda Csurgo HC ile eşleşti.
 
Siyah-beyazlılarımız, Macar rakibiyle ilk maçını 23 ya da 24 Kasım’da Süleyman Seba Spor Salonu’nda rövanş maçını ise 30 Kasım ya da 1 Aralık’da deplasmanda oynayacak.
 
Csurgo HC, ilk kez boy gösterdiği Avrupa arenasında sürpriz bir sonuca imza atarak Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası 2. turunda İspanya’nın köklü ekiplerinden Aragon’u iki maçta da mağlup ederek rakibimiz olma başarısını gösterdi.
 
Kırmızı-beyazlı ekip, 13 takımlı Macar liginde çıktığı 9 maçın 7’sinden galip 1’inden berabere ayrıldı ve 3. sırada bulunuyor.
 
Rakibimiz Csurgo HC, kadrosunda Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden birçok oyuncu bulunduruyor. Macar ekibinin en etkili oyuncuları olarak; Lele, Garcia ve Pukhouski göze çarpıyor. Bu üçlü Aragon ile oynanan ikinci tur maçlarında takımlarının toplam 58 golünün 47’sine imza atarak turu getiren isim oldular.
 
Hentbol Takımımız, Macar ekipleri ile bugüne kadar 6 kez karşılaştı. Bu maçlardan sadece 1 galibiyet çıkarmayı başaran siyah-beyazlılarımız, 151 kez fileleri havalandırırken kalesinde 192 gol gördü.