HABERLER

13.10.2013

BASKETBOL

Kadın Basketbol Takımımız Çeyrek Finalde

Kadın Basketbol Takımımız, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu son maçında Canik Belediye’ye 80-78 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmaya takımımız; McBride, Begüm Dalgalar, Tuğba Taşçı, Perovanovic ve Kulichova beşiyle başladı.
 
Siyah-beyazlılarımız, başa baş geçen ilk çeyreği 21-20 geride tamamladı. Karşılıklı basketlerin olduğu ikinci çeyrekte iki takım da skor üstünlüğünü eline alamadı ve soyunma odasına 34-34 eşitlikle gidildi.
 
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde hücumda top kayıpları yapan ve atışlarında çembere takılan siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 55-46 geride tamamladı. Dördüncü çeyrekte etkili bir performans sergileyen ve farkı kapatan takımımız,önce geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmanın normal süresi 70-70 eşitlikle sonuçlandı.
 
Uzatma bölümünde istediği oyunu oynayamayan ve son topları iyi kullanamayan takımımız, karşılaşmadan 80-78 mağlup ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 25 sayıyla oynayan McBride olurken; onu Perovanovic 17 sayı, Gülşah Akkaya 16 sayı ve Kulichova 11 sayıyla takip etti. 
 
Kadın Basketbol Takımımız, C Grubu'ndaki diğer maçın sonucuna göre Spor Toto Türkiye Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı.