HABERLER

20.05.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:74 Banvit:81

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Banvit’e 81-74 yenildi.

Karşılaşma öncesi Türkiye Şampiyonu olan Yıldız Kız Basketbol Takımımız ve Türkiye ikincisi olan Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, sahada kupalarıyla tur atarak taraftarlarımızı selamladı. Basketbol Komitesi Üyemiz Abdullah Sözer, Basketbol Şubesi Genel Menajerimiz Haluk Yıldırım ve Erkek Basketbol Takımımız’ın Kaptanı Muratcan Güler oyuncularımızı tek tek kutladı.
 
Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız; Muratcan, Ewing, Vidmar, Cevher ve Christopher beşiyle başladı.
 
Karşılaşmanın ilk dakikalarında skor üretemeyen Takımımız, 6-0 geriye düştü. Çeyrekteki ilk basketini Cevher’in 3 sayılık basketiyle kazanan Ekibimiz, Ewing’in de skora katkı yapmasıyla hücumda hareketlendi. İlk 5 dakikayı siyah-beyazlılarımız, 8-7 geride geçti. Rakibinin pota altındaki etkinliğini sonlandıramayan Takımımız, çeyreğin son 2 dakikasına 15-11 geride girdi. Cevher Özer’in basketleriyle farkın açılmasını engellemeye çalışan Ekibimiz, taraftarlarımızın desteğiyle farkı 1’e indirdi(15-14). Ekibimiz, bu çeyreği 17-16 geride tamamladı.
 
İkinci çeyreğe hızlı başlayan Takımımız, Muratcan Güler’in art arda bulduğu basketlerle 21-20 öne geçti. Serhat Çetin ve Tutku Açık’ın oyuna dahil olmasıyla oyundaki etkinliğini artıran siyah-beyazlılarımız, skoru 26-20’ye getirdi. Hücumda ve savunmada iyi organize olan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 4 dakikasına 30-24 önde girdi. Bulduğu dış atışlarla farkı korumaya çalışan Takımımız, Muratcan Güler’in etkili oyunuyla ilk yarıda son 1 dakikaya 39-33 üstünlükle girdi ve bu skorla soyunma odasına gitti. 
 
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Takımımız; Cevher, Vidmar, Serhat, Muratcan ve Tutku beşiyle çıktı.
 
 
Üçüncü çeyreğe Ekibimiz, Cevher’in 2 sayılık basketiyle başladı (42-33). Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte Vidmar ve Serhat ile skor üretmeye devam eden Takımımız, ikinci yarıda 3 dakika geride kalırken skoru 50-41’e getirdi. Etkili bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, bu bölümde son 5 dakikaya 10 sayı üstünlükle girdi(53-43). Cevher Özer’in başarılı 3 sayı performansını devam ettirmesiyle Takımımız, üstünlüğünü korumayı başardı. Çeyreğin son 2 dakikasına Ekibimiz, 58-50 önde girdi. Kalan dakikalarda iki takım da skor üretemedi ve son bölüme 58-50 Beşiktaşımızın üstünlüğüyle geçildi.
 
 
Son bölümde ilk 2 dakika Takımımız, skor üretemedi. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Christopher’in smaç basketiyle geldi. Savunmada sıkıntı anlar yaşan Ekibimiz, bitime 6 dakika kala 63-60 geriye düştü. Serhat’ın asistinde Tutku ile 3 sayılık basket kazanan siyah-beyazlılarımız, skoru tekrar eşitledi(63-63). Vidmar’ın serbest atış çizgisinden bulduğu basketle Takımımız, 64-63 öne geçti. Karşılaşmada son 3 dakikaya 64-64 eşitlikle girildi. Son bölümde rakibine üstünlük sağlayamayan Ekibimiz, karşılaşmadan 81-74 mağlup ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayıyla oynayan Cevher Özer olurken, Serhat Çetin 14 sayı Muratcan Güler 12 sayıyla oynadı.