HABERLER

14.05.2013

BASKETBOL

BBL Play-Off Toplantısı Yapıldı

Beko Basketbol Ligi’nde Play-Off’a kalan takımların antrenör ve oyuncuları düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Başantrenörümüz Erman Kunter, Erkek Basketbol Takımımız’ın Kaptanı Muratcan Güler, TBF Asbaşkanları Dinçer Çetintaş ve Hüsnü Karagözoğlu, TBF Genel Sekteri Ali Özsoy, TBF Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Medya Müdürü Serdar Ateş ile diğer takımların antrenör ve oyuncuları katıldı.
 
 
Başantrenörümüz Erman Kunter, toplantıda yaptığı konuşmada Banvit’in dengeli ve iyi yabancılara sahip bir takım olduğunu belirtti ve şunları söyledi:
 
 
“Biz altıncı, Banvit de üçüncü sırada sezonu tamamladı. Deplasmanda en az bir maç kazanmalıyız. İkinci turda da bir deplasman galibiyeti almalıyız. Banvit dengeli bir takım ve iyi yabancılara sahip. Biz sezon başından bu yana 70-71 maç oynadık ki bu ciddi bir rakam. Anadolu Efes bizden 5 maç fazla oyandı. Çok sakatlığımız oldu ve şimdi play-off oynayacağız. Diesel makine gibiyiz ve yavaş yavaş açılıyoruz. Herkes müthiş bir sezon bekledi bizden ama Turkish Airlines Euroleague’deki maçlar takımı çok yıprattı. Oradaki sertlik bizi zorladı. Her maçı kazanmaya çıkıyorsun ama karşındaki takım da güçlü ve sert. Tüm maç boyunca rakip hata yapmayınca zorlanıyorsun. O yenilgilerin dönüşünde antrenör ya da yönetici olmak zor oluyor. Ligi bu derecede bitirmemiz normal. Ama en fazla üç galibiyet daha alabilirdik. Neticede bu bir takım oyunu ve şartlarımız aynı değil. Çünkü deplasmanda maç kazanmak zorundayız. Zorlu bir seri bizi bekliyor ama şansımız da var.”
 
 
Kaptanımız Muratcan Güler ise şunları söyledi:
 
 
“Ev sahibi avantajını ilk turda kaybettik ki bu bir dezavantaj. Düzen içerisinde basketbol oynayan bir takımla karşılaşacağız. Onların düzenini bozup kendi oyunumuzu oynamalıyız. İlk maç çok zorlu olacak. Bu hafta içerisinde spor sahalarında görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. Umarım basketbolda bu olaylar yaşanmaz. Rekabeti saha içerisinde bizlere bıraksınlar. Onlar da bizlere destek olsunlar.”