HABERLER

13.05.2013

HENTBOL

Hentbol Takımımız Finalde

Hentbol Takımımız, Süper Lig Play-Off 2.Tur üçüncü maçında Ankara İl Özel İdare’yi 29-24 mağlup ederek finale yükseldi.

Siyah-beyazlılarımız, Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya, Mesut, Oğuzhan, Bülent, Viktor, Zelic, Tolga ve Ramazan ilk yedisiyle başladı.
 
Takımımız, karşılaşmaya Viktor’un golüyle başladı. Karşılıklı gollerle geçen ilk 7 dakikada iki tarafta birbirine üstünlük sağlayamadı. Rakibinin hızlı ataklarına engel olamayan ekibimiz, 8-6 geriye düştü. Skor üretmekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 10 dakikasına 1 sayı geride girdi. Şenol ile bulduğu pozisyonu değerlendiren ve skoru eşitleyen takımımız, savunmada da rakibine geçit vermedi. Rakibinin hızlı hücumda yaptığı hatayı değerlendiren siyah-beyazlılarımız, Josip’in attığı golle son ilk yarıda son 5 dakikaya 10-9 önde girdi. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarının son dakikalarında bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen ekibimiz, soyunma odasına 12-11 geride girdi. 
 
İkinci yarıya moralsiz başlayan takımımız, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Şenol’un oyuna girmesiyle hareketlenen ekibimiz, hücumdaki etkinliğini arttırdı. Dakikalar ilerledikçe toparlanan takımımız, bulduğu gollerle durumu 21-21’e getirdi. Bülent ile hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız, skoru 23-21’e getirdi. Savunmada başarılı bir oyun sergileyen ekibimiz, rakibin skor üretmesini engelledi. Taraftarında desteğini arkasına alan takımımız, hızlı hücumlarla rakip kalede gol aradı. Ramazan ile hücumda etkili olan siyah-beyazlılarımız farkı 3 sayıya kadar çıkardı. Etkili oyununu skora yansıtan ekibimiz, salondan 29-24 galip ayrıldı.
 
Takımımız, bu sonucun ardından seriyi 3-0' taşıdı ve finale yükselme başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılarımız, Hentbol Süper Ligi Play-Off Final'inde Ankara Bş. Bld. ile eşleşti. 
 
Tesisler Komitesi Üyemiz Berkan Gocay, karşılaşmayı tribünden takip etti. 
 
Maç sonunda oyuncularımıza, taraftarımız ve Divan Kurulu Üyelerimiz tarafından baklava ikram edildi.