HABERLER

05.05.2013

GÜNCEL HABERLER

Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Derneğimizin Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapıldı.

Toplantı gündemine geçilmeden önce Başkanımız Fikret Orman kürsüye gelerek üyelerimize hitaben bir konuşma yaptı. Beşiktaş menfaatlerini konuşmak için bir araya geldiklerini belirten Başkanımız, şunları söyledi:
 
 
“Saygıdeğer Kongre Üyelerimiz, Tüzük Tadil Kongresi’ne katkıda bulunan Beşiktaşlılar hoşgeldiniz. Beşiktaş menfaatleri üzerine konuşarak yeni tüzüğümüzü oluşturmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Gelinen süreç gösterdi ki hem yasal nedenler hem SPK mevzuatı hem de biz Beşiktaşlıları memnun edecek bir tüzük olmaktan çok uzak. Mvcut tüzük, seçilmiş yönetim kurullarına büyük hareket imkanları tanıyor. Biz yetkileri genel kurul üyelerinin elinde bulundurmalarını istiyoruz. Tüzük çalışmalarına katkıda bulunan değerli büyüklerime şahsım, yönetim kurulum ve camiam adına teşekkür ediyorum.”
 
 
Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı’nda açılışın ardından Kongre Başkanlık Divanı seçimi yapıldı ve Erdoğan Tuncel başkan seçildi. Başkanlık seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
 
Tüzük taslağının 7 maddeden oluşan 1. bölümü sırasıyla okundu ve genel kurul üyelerimizin oylamasına sunuldu. Renkleri, Bayrağı ve Arması konulu 4. madde verilen önerge ile diğer maddeler ise değişikliğie gidilmeden oy çokluğuyla kabul edildi.
 
 
8 maddeden oluşan tüzük taslağının 2. bölümünde, 9. madde kongre üyemizin verdiği önergeyle 10. madde de Yönetim Kurulumuz’un verdiği önergeyle değiştirilerek diğer altı madde ise olduğu gibi kabul edilmiştir.
 
 
Tüzük taslağının 35 maddelik 3. bölümü üyelerimize okundu. 17. madde Yönetim Kurulumuz’un verdiği önergeyle 29, 31 ve 35. maddeler genel kurul üyelerimizin önergeleriyle değiştirilerek oylandı ve kabul edildi. Diğer maddeler ise değiştirilmeden kabul edildi.
 
 
4. bölümde bulunan 51., 52. ve 53. maddeler değiştirilmeden kabul edildi.
 
 
Beş maddeden oluşan tüzük taslağının 5. bölümü genel kurul üyelerimiz tarafından kabul edildi.
 
 
Tüzük taslağının 10 maddelik 6. bölümü değiştirilmeden üyelerimiz tarafından kabul edildi.
 
 
Geçici 3 madde genel kurul üyelerimizin oylamasına sunuldu ve kabul edildi.
 
 
Olağanüstü Tüzük Değişikliği Genel Kurul Toplantısı’nın sonunda Başkanımız Fikret Orman, üyelerimize hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.
 
 
Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
 
 
“Bu saate kadar burada kalarak Beşiktaşlılığını gösteren sizlere teşekkür ediyorum. Tüzük hayırlı olsun. Bu tüzükle beraber genel kurulun hakim olduğu bir tüzük hayata geçmiştir.”