HABERLER

“En büyük hayalim Avrupa’da oynamak”

Yavru kartallarımız Yağmur Aydın ve Yalın Türkmenli sordu,
futbolcumuz Gökhan Süzen yanıtladı.

Ben Yağmur Aydın. 7 yaşındayım. Mithatpaşa İlköğretim Okulu 1. sınıf
öğrencisiyim. En sevdiğim ders Türkçe. Büyüyünce doktor veya voleybolcu olmak istiyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu Hugo Almeida.

Ben Yalın Türkmenli. 5 yaşındayım. MEF Anaokulu’na gidiyorum. En sevdiğim ders İngilizce. Büyüyünce asker olmak istiyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu ise kaptanımız İbrahim Toraman.

Biz fanatik yavru kartallar olarak futbolcumuz Gökhan Süzen’i BJK Nevzat
Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu abimizle sohbet edip, beraber
fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza
sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...

Yağmur Aydın: Futbolcu olmasaydınız hangi mesleği yapardınız?
Karalamayı çok seviyorum. Kara kalem tarzı şeyler yapardım. Mimarlık, iç mimarlık yapmayı isterdim. Başarılı olabilir miydim bilmiyorum ama o yöne doğru giderdim.

Yalın Türkmenli: Futbola kaç yaşında ve nerede başladınız?
Futbola 10 yaşımda, doğup büyüdüğüm yer Düzce’de başladım. Halı sahada Düzcespor’un formasını giydim ilk olarak.

Yağmur Aydın: Futbola nasıl başladınız?
Arkadaşlarımla beraber zaten yürümeye başladığımızdan beri topa vurmayı biliyorduk. Onlar Düzcespor’da oynamaya başlayınca bende peşlerinden gitme isteği doğdu. Aslında küçükken basketbolu daha iyi oynuyordum ama arkadaşlarımın çoğu futbola başlayınca benim için de futbol ağır bastı.

Yalın Türkmenli: İlk Süper Lig takımınız hangisi?
Süper Lig’de Beşiktaş’tan önce sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da oynadım. İkinci takımım da Beşiktaş. Umarım buradaki son durağım Beşiktaş olur.

Yağmur Aydın: Beşiktaş’ı seçmenizin sebebi neydi?
Birçok sebebi var. Tabii ki en başta Türkiye’nin en büyük takımlarından biri olması geliyor. Anadolu takımlarında oynayan her futbolcunun hedefidir. Sonrasında Beşiktaş’ın beni ısrarla istemesi, teknik direktörümüz Samet Aybaba’nın bana olan tutumu, taraftarların yorumları ve benim de Beşiktaş’ı çok sevmem, öncesinde izlerken zevk aldığım bir takım olması gelmemdeki etkenlerdi.

Yalın Türkmenli: Küçükken de Beşiktaş’ta oynamayı istiyor muydunuz?
Futbol oynayan her çocuğun öncelikli hedefi, Süper Lig’de oynamaktır. O hedefe vardıktan sonra da büyük takımlardan birine transfer olmak ister. Beşiktaş benim için çok özeldi; taraftarıyla ve camiasıyla... Dolayısıyla bunu başardığım için çok mutluyum.

Yağmur Aydın: Sizi kim futbola yönlendirdi?
Beni en çok destekleyen babamdı. 10 yaşımda futbola başladığım zamandan itibaren beni idmanlara götürüp getirirdi. Hayatımın dönüm noktasında kritik bir soru sordu; “Futbolcu mu olmak istiyorsun yoksa okumak mı?” Ben de “Baba futbol benim önceliğim ama okul konusunda da seni mahcup etmeyeceğim” dedim. O andan itibaren daha da destekçi oldu. Hala bütün maçlarıma gelir ve fırsat buldukça idmanlarımı da izler.

Yalın Türkmenli: Seneye Avrupa kupalarına katılabilecek miyiz?
En büyük hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Bunu sonuna kadar zorlayacağız. Ama olmazsa da UEFA Avrupa Ligi’ne katılacağımıza inanıyorum.

Yağmur Aydın: Antrenmanlar dışında özel zevkleriniz neler?
Genelde eşimle gezmeyi seviyoruz. Gerçi Beşiktaş’a geldikten sonra hem yoğunluktan hem de biraz daha tanınıyor olmaktan dolayı hayatımızda bazı değişiklikler oldu. Eskiden Taksim’de gezmeyi çok severdik. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da oynarken beni kimse tanımıyordu (gülüyor). Şimdi ise ara sokakları tercih ediyoruz. Onun dışında mümkün olduğunca sinemaya ve alışveriş merkezlerine gidiyoruz.

Yalın Türkmenli: Dizi izliyor musunuz?
Zaman zaman izliyorum. “Kayıp Şehir”i izliyordum ancak çabuk bitti, biraz üzüldük. Şimdilerde “Kuzey Güney”e bakıyorum. Yine de genel olarak film izlemeyi tercih ediyorum.

Yağmur Aydın: İleride hangi takımda oynamayı istersiniz?
İngiltere’yi ve futbolunu çok seviyorum. Gerçekten çok özel bir lig oynanıyor orada. Elbette bir gün orada oynamayı isterim.

Yalın Türkmenli: Hangi tür müzik dinliyorsunuz?
Çoğu beni anlamaz ama Türk Sanat Müziği’ni çok seviyorum. Muazzez Ersoy’u dinliyorum. Özellikle maç günleri dinliyorum. Çünkü Türk Sanat Müziği’nin sakinleştirici bir etkisi var.

Yağmur Aydın: İdolünüz kim?
Bir idolüm yok ama hala futbol oynayanların içinden en çok Mesut Özil’i beğeniyorum. Çok sade ve güzel bir futbol oynuyor.

Yalın Türkmenli: En büyük hayaliniz nedir?
Avrupa’da oynamak... Oralarda başarılı olup ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve gururlandırmak istiyorum.

Yağmur Aydın: En sevdiğiniz renk hangisi?
Yeşil, kırmızı, beyaz ve siyah renklerini seviyorum.

Yalın Türkmenli: Futbolcu olmak isteyen çocuklar ne yapmalı?
Bence hiç pes etmeden çalışmalılar. En önemlisi bu... Çünkü ben küçük yaşlardayken hiç kimse buralara geleceğimi düşünmezdi. Oynamadığım, formsuz olduğum dönemler de oldu ama hayatımın her döneminde çalıştım. Ve şu anda bunun karşılığını alıyorum.

Yağmur Aydın&Yalın Türkmenli: Teşekkür eder, başarılar dileriz.
 
BEŞİKTAŞ DERGİLERİNE ABONE OLMAK İÇİN: