HABERLER

24.04.2013

BASKETBOL

Erdemir:77 Beşiktaş:92

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 28. haftasında karşılaştığı Erdemir’i 92-77 yendi.

Karşılaşmayı Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Basketbol Şubesi Sorumlumuz Abdullah Sözer ve Kartal Yuvaları Komitesi Sorumlumuz Metin Albayrak da izledi.
 
Erdemir Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Takımımız; Can, Minard, Cevher, Vidmar ve Christopher beşiyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayımızı Vidmar’ın faul atışından bulduğu basketle kazandık. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte ilk 3 dakika 7-7 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan ve Christopher ile üst üste basketler bulan siyah-beyazlılarımız, periyodun son 5 dakikasına 15-10 üstünlükle girdi. Çeyrek sonuna kadar etkili oyununu devam ettiren rakibine kolay sayı şansı tanımayan Ekibimiz, bu bölümü 27-17 üstünlükle tamamladı.
 
İkinci çeyrekte ilk 1 dakika skor üretemeyen Ekibimiz, ilk sayılarını Tutku’nun 3 basketiyle kazandı (30-19). Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmada bir ara ritmini kaybeden Takımımız, farkın azalmasına engel olamadı ve ilk yarıda son 2 dakikaya 41-34 önde girdi. Rakibinin dış atışlarına engel olamayan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 1 dakikasına 43-37 önde üstünlükle girdi. Son dakikada sahada iyi organize olan Takımımız, farkı açarak soyunma odasına 48-38 önde girdi.  
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Takımımız; Minard, Vidmar, Cevher, Can ve Christopher beşiyle başladı.
 
 
Çeyreğin ilk dakikalarında Vidmar ve Cevher ile arka arkaya basketler bulan Ekibimiz, bu bölümü 53-38 önde geçti. Etkili oyununu devam ettiren ve farkı 17’ye (57-40) çıkaran Takımımız, rakibini mola almaya zorladı. İkinci yarıda 3 dakika geride kalırken Can’ın 3 sayılık basketiyle siyah-beyazlılarımız farkı 20 sayıya çıkardı(60-40). Kısa bir süre hücumlarda çembere takılan Takımımız, savunma güvenliğini de kaybetti ve farkın azalmasını engelleyemedi. Ekibimiz, çeyreğin son 5 dakikasına 60-47 üstünlükle girdi. Son dakikalarda hareketlenen ve tekrar skor üretmeye başlayan Takımımız, çeyreğin son 1 dakikasına 69-53 önde girdi. Siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 71-53 üstünlükle tamamladı.
 
 
Son bölüme tutuk başlayan Takımımız, üst üste potasında gördüğü basketlerle farkın azalmasını engelleyemedi(71-60). Bu çeyrekteki ilk basketimizi Ewing’in 3 sayılık basketiyle kazandık. Hücumlarda top kayıpları yapan Takımımız, rakibinin hızlı hücumlardan kazandığı basketlere de engel olamadı. Mücadelenin son 4.30 dakikasına 78-67 siyah-beyazlılarımız önce girdi. Oyunun kontrolünü tamamen eline alan Takımımız, son 2 dakikaya 15 farkla girdi(85-70). Takımımız karşılaşmadan 92-77 galibiyetle ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 15 sayıyla yıldızlaşan Cevher olurken, Tutku 14 sayı ve Vidmar 13 sayıyla oynadı.