HABERLER

19.04.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:87 Olin Edirne:58

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 27. haftasında konuk ettiği Olin Edirne’yi 87-58 yendi.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Ewing, Muratcan, Cevher, Vidmar ve Christopher beşiyle başladı.
 
Mücadeleye hızlı başlayan Takımımız, Ewing'in 3 sayılık basketiyle hücumda skor üretmeye başladı. Etkili savunma yapan ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan Ekibimiz, ilk 5 dakikada rakibini 4 sayıda tutmayı başardı. Muratcan’ın hücumdaki başarılı atışlarıyla skor üstünlüğünü korudu. Çeyreğin son 3 dakikasına girilirken rakibinin hücumlarında iyi savunma yapmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, farkın erimesine engel olamadı ve son 1 dakikaya 4 farkla 21-17 önde girdi. Takımımız, bu bölümü Tutku’nun son atakta bulduğu basketle 23-19 üstünlükle tamamladı.
 
 
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. İki takımın da birçok hücumdan boş döndüğü bu bölümde son 5 dakikaya 30-27 siyah-beyazlılarımız önde girdi. Hücumda yapılan top kayıplarının ardından rakibinin hızlı hücumlarına karşılık vermekte zorlanan Ekibimiz, farkı açma şanslarını da değerlendiremedi. Çeyreğin son dakikalarında Serhat’ın hücumda hareketlenmesiyle farkı açmaya başlayan Takımımız, son 35 saniyesine 37-29 önde girdiği ilk yarıyı 37-31 üstünlükle tamamladı.  
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Takımımız; Muratcan, Ewing, Christopher, Cevher ve Vidmar beşiyle çıktı.
 
 
Üçüncü çeyrekte ilk basketimizi Christopher’ın dış atışıyla kazandık. Savunmada ve hücumda etkili oynayan siyah-beyazlılarımız, ilk 3 dakika sonunda farkı 10 sayıya çıkardı(45-35). Christopher’in üst üste bulduğu basketlerle farkı açmaya devam eden Ekibimiz, çeyreğin son 5 dakikasına 50-38 üstünlükle girdi. Hızlı hücumlarda başarılı olan Takımımız, Cevher ve Ewing basketleriyle farkı 16 sayıya çıkardı(56-40). Pota altından Vidmar ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 2 dakikasında farkı 20’ye çıkardı(60-40). Çok iyi oynadığı bu bölümü siyah-beyazlılarımız, 64-40 üstünlükle tamamladı.
 
 
Son çeyreğe Takımımız, Tutku’nun 3 sayılık basketiyle başladı. Karşılılık basketlerle devam eden bu bölümde Tutku Açık’ın asistini 3 sayılık basketle sonuçlandıran Serhat Çetin skoru 72-48’e getirdi. Can Akın’ın oyuna girdikten sonra skor üretmeye başlamasıyla Takımımız, son 4 dakikaya 78-50 üstünlükle girdi. Oyun kontrolünü elinden bırakmayan ve üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar devam ettiren Takımımız, mücadeleden 87-58 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncularımız, 15’er sayıyla yıldızlaşan Serhat ve Christopher olurken, Cevher 11 sayıyla oynadı.