HABERLER

08.04.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:79 Aliağa Petkim:66

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 25. haftasında karşılaştığı Aliağa Petkim’i 79-66 yendi.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız; Minard, Vidmar, Cevher, Ewing ve Serhat beşiyle başladı.
 
 
İlk çeyreğe Vidmar’ın pota altından üst üste bulduğu basketlerle başlayan siyah-beyazlılarımız, aynı başarıyı savunmada gösteremedi. Dış atışlarda rakibini durdurmakta güçlük çeken Ekibimiz, skor üstünlüğünü eline almadı. Serhat ve Ewing ile hücumlardan sayı üretmeye devam eden Takımımız, bu bölümü 23-21 geride tamamladı.
 
 
İkinci çeyreğe Ekibimiz, Vidmar’ın faul çizgisinden bulduğu basketle başladı(23-22). İki takımın da karşılıklı top kayıplarından sonra Tutku Açık’ın 3 sayılık basketiyle siyah-beyazlılarımız, 25-23 öne geçti. Bu dakikadan sonra hücumlardan boş dönen ve savunma güvenliğini kaybeden Ekibimiz, ilk yarının son 5 dakikasına 34-29 geride girdi. Alınan molada sonra daha etkili oynamaya başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk yarının bitimine 1.30 dakika kala Tutku’nun 3 sayılık basketiyle skoru eşitledi(40-40). Cemal Nalga’nın basketiyle öne geçen Takımımız, üstünlüğü rakibine kaptırmadı ve soyunma odasına 43-42 önde girdi.  
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Takımımız; Markota, Serhat, Vidmar, Tutku ve Minard beşiyle çıktı.
 
 
Üçüncü çeyreğe Ekibimiz, Vidmar’ın basketleriyle başladı ve ilk 3 dakika sonunda üstünlüğünü korudu(46-45). Oyuncularımızın hücumdaki üretkenliği arttıkça farkı da açmaya devam etti ve çeyrekte son 4 dakikaya 50-47 üstünlükle girdi. Rakibi karşısında pota altındaki üstünlüğünü arttıran siyah-beyazlılarımız, Cemal ve Tutku ile bulduğu basketlerle farkı açmaya devam etti ve son bölüme 59-49 önde girdi.
 
 
Son çeyreğe Takımımız, Markota’nın 3 sayılık basketiyle başladı. Vidmar ve Serhat ile skor üretmeye devam eden ve savunmasını sertleştiren siyah-beyazlılarımız, son 7 dakikaya 68-55 üstünlükle girdi. Hücumlarda top paylaşımını iyi yapan ve skor bulmaya devam eden Ekibimiz, son 3 dakikaya girilirken rakibinin farkı eritmesine izin vermedi(76-61). Rakibine karşı etkili oyununu maç sona kadar devam ettiren Takımımız, karşılaşmadan 76-66 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 15 sayıyla yıldızlaşan Vidmar olurken, Tutku 13 sayı ve Serhat 12 sayıyla oynadılar.