HABERLER

31.03.2013

BASKETBOL

Antalya Bş. Bld.:83 Beşiktaş:90

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 24. haftasında konuk olduğu Antalya Bş. Bld.’yi 90-83 yendi.

Antalya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Ekibimiz; Minard, Vidmar, Ewing, Serhat  ve Cevher beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya Serhat’ın 3 sayılık basketiyle başladık. İlk dakikalarda etkili olan Ewing ve Serhat ile skor üretmeye devam eden Ekibimiz, ilk 3 dakika sonunda skoru 8-3’e getirdi. Bu dakikadan sonra pota altında rakibini durdurmakta zorluk çeken siyah-beyazlılarımız, farkın erimesine engelleyemedi. 8-8 eşitlik sağlandıktan sonra hücumlarda pota altını etkili kullanan Cevher’in bulduğu basketlerle farkı tekrar açan Takımımız, çeyreğin son 4 dakikasına 14-8 üstünlükle girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte, rakibine dış atışlarda üstünlük kuran Takımımız, bu bölümü 22-15 önde kapattı.
 
İkinci çeyreğe Takımımız, Minard’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Etkili oyununu devam ettiren siyah-beyazlılarımız, ilk yarıda son 6 dakikaya girilirken Cemal Nalga’nın basketiyle farkı 10 sayıya (33-23) çıkardı ve rakibini mola almaya zorladı. Hücumlardan boş dönmeye başlayan ve savunmada açıklar veren Takımımız, farkın erimesine engel olmadı ve ilk yarıda son 3.30 dakikaya girilirken fark 4’e indi(34-32). Temposunu kaybetmesine rağmen skor üstünlüğü elinde tutan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 39-36 önde girdi.  
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Takımımız; Serhat, Cevher, Minard, Tutku ve Vidmar beşiyle çıktı.
 
 
Minard’ın kaptığı topu sayıya çevirmesiyle ilk sayılarımızı bulduk. Hücumlarda sonuca giden Ekibimiz, savunmada istediği direnci gösteremedi ve farkı açmakta zorlandı. Çeyreğin son dakikasına siyah-beyazlılarımız, 5 farkla girdi(53-48). Bu dakikadan sonra hücumlarda top kayıpları yapan Takımımız, farkın erimesine engel olmadı ve son 3.30 dakikaya 53-53 eşitlikle girildi. Karşılıklı basketler sonunda Ekibimiz, çeyreği 64-63 üstünlükle tamamladı.
 
 
Son bölüme Takımımız, Ewing’in basketiyle başladı. İlk dakikalarda rakibine üstünlük kurmakta zorlansa da Tutku Açık’ın etkili oyunuyla skor üstünlüğünü eline alan siyah-beyazlılarımız, son 4.30 dakikaya 81-74 üstünlükle girdi. Serhat Çetin’in üst üste bulduğu basketlerle farkı koruyan Ekibimiz, son 1.30 dakikaya 87-80 önde girdi. Son dakikada rakibine karşı etkili oyunun devam ettiren siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 90-83 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 20 sayıyla yıldızlaşan Tutku Açık olurken, Serhat 17 sayı ve Ewing 15 sayıyla oynadılar.