HABERLER

30.03.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:77 TED Ankara Kolejliler:79

Kadın Basketbol Takımımız, ligin 26. haftasında karşılaştığı TED Ankara Kolejliler’e 79-77 yenildi.

BJK Akatlar Arena’da oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız; Gülşah Akkaya, Özge Kavurmacıoğlu, Milica Jovanovic, Milka Bjelica ve Gülşah Duman beşiyle başladı.
 
 
Karşılıklı ataklarla geçen ilk periyotta istediği sayıları bulamayan Takımımız, ikinci periyoda 19-11 geride girdi. İkinci periyotta temposunu yükelten Ekibimiz, hücumda ve savunmada etkili bir performans ortaya koydu ve farkı hızla eritti. Skora denge getirmesini bilen siyah-beyazlılarımız, çeyreğin bitimine 15 saniye kala İpek Derici’nin elinde bulduğu sayılarla soyunma odasına 33-31 galip gitti.
 
 
Takımımızda ilk yarı Bjelica ve Jovanovic 7’şer sayı kaydederken onları 6 sayıyla Gülşah Akkaya takip etti.
 
 
3. periyotta ilk sayımızı Özge Kavurmacıoğlu’yla bulduk. Büyük bir mücadeleye sahne olan çeyrekte iki ekip de birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Periyodun son bölümünde skor üstünlüğünü rakibine kaptıran siyah-beyazlılarımız, final çeyreğine 51-48 geride girdi. Son çeyrekte ilk sayılarımız Gülşah Akkaya’dan geldi. Karşılıklı basketlerle süren çeyreğin bitimine 2 saniye kala Jovanovic skoru 71-71’e getirdi ve oyun uzatma periyoduna taşındı.
 
 
Uzatma periyodunda Bjelica’nın sayılarıyla öne geçtik(73-71). Konuk ekibin arka arkaya bulduğu sayılara engel olamayan siyah-beyazlılarımız, oyunun son 30 saniyesine 78-73 geride girdi. Takımımızın çabaları skor üstünlüğünü almaya yetmedi ve siyah-beyazlılarımız salondan 79-77 mağlup ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 20 sayıyla Bjelica olurken onu 18 sayıyla Jovanovic takip etti.