HABERLER

25.03.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:72 Galatasaray M.P.:76

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 23. haftasında karşılaştığı Galatasaray M..P.’ye 76-72 yenildi.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız; Can, Muratcan, Vidmar, Minard ve Markota beşiyle başladı.
 
Karşılaşmada ilk sayılarımızı Vidmar’ın pota altını zorlayarak bulduğu basketlerle kazandık. İlk dakikalarda iki takım da karşılıklı basketler buldu. Rakibinin dış atışlarından bulduğu basketlere engel olamayan Ekibimiz, üstünlüğü rakibine kaptırdı. Çeyreğin son dakikalarında Tutku ve Serhat’ın oyunu girmesiyle hareketlenen siyah-beyazlılarımız, Serhat’ın üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle önce geçmeyi başardı ve bu bölümü 18-17 önde kapattı.
 
İkinci çeyreğe Takımımız, Christopher’in 2 sayılık basketiyle başladı(20-17). İki ekibin de dış atışlardan bulduğu karşılıklı basketlerle ilk yarının son 8 dakikasına 23-23 eşitlikle girildi. Bu dakikadan sonra hücumda çembere takılan ve skor üretemeyen siyah-beyazlılarımız, ilk yarının son 5 dakikasına 27-23 geride girdi. Uzun süredir sakat olan Daniel Ewing, çeyreğin son 5 dakikası oyuna girdi ve bulduğu basketle farkı 1’e indirdi(27-26). Son dakikalarda rakibine oranla iyi oynayan ama skor üretmekte zorlanan Ekibimiz, son saniyede potasında gördüğü basketle soyunma odasına 39-36 geride girdi.  
 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Takımımız; Vidmar, Minard, Serhat, Can ve Markota beşiyle çıktı.
 
 
Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarımızı Minard’ın faul çizgisinden bulduğu basketlerle kazandık. Pota altı üstünlüğünü rakibine kaptıran ve faul çizgisinde düşük yüzdeli oynayan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 5 dakikasına 48-39 geride girdi. Oyun kontrolünü rakibine kaptıran ve dış atışlarda başarı sağlayamayan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 1 dakikasına 59-44 geride girdi. Takımımız, bu bölümü 59-47 geride tamamladı.
 
 
Dördüncü çeyreğe hızlı başlayan Ekibimiz, ilk sayılarını Serhat’ın 3 sayılık basketiyle kazandı(59-50). Pota altını iyi savunmasına rağmen rakibinin dış atışlarına engel olamayan Takımımız, son 6.30 dakikaya 63-51 geride girdi. Cemal Nalga’nın basketiyle siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya girilirken farkı tekrar tek hanelere indirmeyi başardı(63-54). Son 4 dakikaya girilirken Tutku’nun asistini 3 sayılık basketle sonlandıran Cevher Özer skoru 63-57’ye getirdi.  Tutku ile bir 3 sayılık basket daha bulan siyah-beyazlılarımız, farkı 5 sayıya indirdi(65-60). Markota ve Tutku’nun basketleriyle maça ortak olan takımımız, son 1.30 dakikaya girilirken farkı 2 sayıya indirdi(66-64). Üst seviyede mücadelenin olduğu son dakikada rakibinin dış atışlarına cevap veremeyen Takımımız, karşılaşmadan 76-72 mağlup ayrıldı.