HABERLER

22.03.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:72 Montepaschi Siena:70

Erkek Basketbol Takımımız, THY Euroleague TOP 16 F grubu 12. maçında karşılaştığı Montepaschi Siena’yı 72-70 mağlup etti.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız, Can, Christopher, Vidmar, Cevher ve Minard beşiyle başladı.
 
Vidmar’ın pota altından bulduğu basketle ilk sayılarını kazanan Ekibimiz, bu bölümde hücumda hareketli gözüktü. Karşılıklı basketlerin olduğu bu çeyrekte ilk 5 dakika 8-8 eşitlikle geçildi. Hücumlarda üstünlük bulma şansları bulan ama bunları değerlendiremeyen siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 2 sayı üstünlükle 18-16 önde bitirdi.
 
İkinci çeyreğe top kayıpları yaparak başlayan ve hızlı hücumlar sonucu geriye düşen Takımımız, Tutku’nun dış atışlardaki başarısıyla kısa sürede toparlandı ve ilk yarının son 5 dakikasına 26-25 önde girdi. Başa baş bir mücadelenin olduğu ve karşılıklı basketlerin kazanıldığı bu bölümde siyah-beyazlılarımız, Cemal ve Serhat’la etkili gözüktü. Karşılaşmanın ilk yarısı 35-35 eşitlikle sona erdi. 
 
 
Karşılaşmanın 2.yarısına Takımımız; Vidmar, Cevher, Can, Minard ve Serhat beşiyle çıktı.
 
 
İkinci yarıda ilk sayımızı Vidmar’ın serbest atışı sonrasında kazandık (36-35). Karşılıklı basketler devam eden bu bölümde ilk 3 dakika 39-39 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra hücumda bulduğu sayı şanslarını iyi değerlendiremeyen ve savunmada açıklar veren siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 4 dakikasına 48-44 geride girdi. Faul çizgisinde düşük yüzdeli oynayan Takımımız, farkı kapatamadı ve çeyreğin son 2 dakikasına 51-47 geride girdi. Rakibine bu bölümde üstünlük kuramayan siyah-beyazlılarımız, çeyreği 53-48 geride tamamladı.
 
 
Son bölüme Minard’ın 2 sayılık basketiyle başladık(53-50). Cemal Nalga’nın pota altındaki etkili oyunuyla skor üreten Takımımız, savunmada aynı performansı gösteremeyince farkı eritme çabaları sonuçsuz kaldı. Tutku’nun da skora katkı sağlamaya başlamasıyla siyah-beyazlılarımız, son 5 dakikaya girilirken eşitliği sağladı(61-61). Çekişmeli bir mücadelenin olduğu son dakikalarda Ekibimiz, Serhat ve Markota ile üst üste 3 sayılık basketlerle buldu ve 67-66 öne geçti.  Son 2 dakikaya 68-68 eşitlikle girildi. Son dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 72-70 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 17 sayıyla yıldızlaşan Tutku Açık olurken, Serhat ve Minard 14’er sayıyla oynadılar.