HABERLER

16.03.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:52 Homend Antakya Bld.:91

Kadın Basketbol Takımımız, Homend Antakya Bld.'ye 91-52 mağlup oldu.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız, Gülşah Duman, Gülşah Akkaya, Özge, Jovanovic ve Bjelica beşiyle başladı.
Karşılaşmanın başında ilk 2 dakika skor üretemeyen Ekibimiz, ilk sayılarını Bjelica’nın basketiyle kazandı. Rakibinin dış atışlarına Bjelica ile karşılık vermeye çalışan Takımımız, ilk 4 dakikayı 12-7 geride geçti. Hücumda skor üretmekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, savunmada da istediği dirençi gösteremedi ve bu bölümü 32-15 geride tamamladı.
2.çeyreğe daha etkili başlayan ve Gülşah Akkaya ile hücumda etkinliğini arttıran Takımımız, ilk dakikalardan itibaren rakibine baskı kurmayı başardı. Gülşah Duman’ın da skora katkı sağlamasıyla sahada daha iyi organize olan siyah-beyazlılarımız, buna rağmen savunmada aynı etkinliği gösteremedi. Rakibinin hızlı hücumlarına karşılık iyi savunma yapmakta zorlanan ve top kayıpları yapan Ekibimiz, ilk çeyreğe göre sahada daha etkin gözükse de soyunma odasına 49-34 geride girdi.
 
Karşılaşmanın 2.yarsına Takımımız, Bjelica, Özge, Gülşah Akkaya, Jovanonic ve Gülşah Duman beşiyle çıktı.
3.çeyreğe Jovanovic’in basketiyle başladık. Özge’nin hücumda sorumluluk almasıyla farkı azaltan Takımımız, 2. yarının ilk 4 dakikası sonunda farkı 7 sayıya indirdi(52-47). Rakibini yakalama şanslarını değerlendiremeyen ve hücumlarda çembere takılan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 3 dakikasına 57-50 geride girdi. Rakibinin pota altındaki üstünlüğüne karşılık vermekte zorlanan siyah-beyazlılarımız, bu bölümü de 64-50 geride bitirdi.
Son bölüme tutuk başlayan Takımımız, ilk 2 dakika sonunda sadece Gülşah Akkaya’nın faul çizgisinden bulduğu basketle skor üretti. Karşılaşmanın son 7 dakikasına siyah-beyazlılarımız,  71-51 geride girdi. Oyundan düşen ve rakibinin hücumlarına karşılık veremeyen Ekibimiz, farkı açılmasına engel olamadı ve son 2.30 dakikaya 86-52 geride girdi. Takımımız, karşılaşmadan 91-52 mağlup oldu.
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 15 sayıyla oynayan Gülşah Akkaya olurken, Bjelica 11 sayı, Gülşah Duman ve Jovanovic  9 sayıyla oynadılar.