HABERLER

06.03.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:73 Canik Belediye:59

Kadın Basketbol Takımımız, Canik Belediye’yi 73-59 mağlup etti.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız; Jovanovic, Özge, Gülşah Akkaya, Price ve Bjelica beşiyle başladı.
 
İlk 3 dakika skor üretemeyen ekibimiz, ilk basketini Jovanovic ‘in 3 sayılık basketiyle kazandı. Rakibini pota altında durdurmakta güçlük çeken siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakikayı 13-6 geride geçti. Hayes’in oyuna girmesiyle beraber hücumda üretkenliği artan takımımız, çeyreğin bitime 3 dakika Hayes’in basketiyle maça eşitlik getirdi(13-13). Savunma direncini de arttıran ekibimiz, Hayes’in faul atışlarından bulduğu sayılarla mücadelede 15-13 öne geçti. Çok çekişmeli geçen bu periyot 20-20 eşitlikle sona erdi.
 
2.çeyreğe hızlı başlayan ekibimiz, Gülşah Akkaya ve Hayes’in basketleriyle skor üstünlüğünü kazandı (24-20). Etkili savunma yapan ve rakibine kolay sayı şansı tanımayan siyah-beyazlılarımız, her geçen dakika farkı açmaya devam etti. Hücumda kazandığı faullerle rakibini faul problemine sokan takımımız, serbest atış çizgisinden skor üretmeye de devam etti. Hızlı ve etkili bir oyun ortaya koyduğu bu çeyrekte rakibine karşı bu performansını çeyrek sonuna kadar devam ettirdi ve soyunma odasına 48-31 üstünlükle gitti.
 
Karşılaşmanın 2.yarısına takımımız, Özge, Jovanovic, Gülşah Akkaya, Price ve Bjelica beşiyle çıktı.
 
Bu bölümde ilk basketimiz pota altından Gülşah Akkaya’dan geldi. İki takımın da skor üretmekte zorluk çektiği bu bölümde ilk 5 dakika 54-40 takımımızın üstünlüğüyle geçildi. Üst üste hücumlardan boş dönen siyah-beyazlılarımız, Özge ile bulduğu basketlerle farkı korumaya çalıştı. Farkı erimesine karşın bu çeyreği takımımız, 57-46 önde kapatmayı başardı.
 
Son çeyreğe Bjelica’nın basketiyle başladık(59-48). Son bölümde ilk 2 dakika ekibimizin, 63-48 üstünlüğüyle geçildi. Price’ın bulduğu basketlerle takımımız, son 7 dakikaya 66-50 önde girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden bölümde son 5 dakikaya 68-55 siyah-beyazlılarımızın üstünlüğüyle girildi. Bitime 1 dakika kala Jovanovic’in basketiyle takımımız, skoru 73-57’ye getirdi. Karşılaşmanın sonuna kadar iyi oyununu devam ettiren ekibimiz, mücadeleden 73-59 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 17 sayıyla yıldızlaşan Hayes olurken, Özge 15 sayı ve Bjelica, Jovanovic ve Price 10’ar sayıyla oynadılar. 
 
Müsabakayı Kartal Yuvaları Komitesi Üyemiz Metin Albayrak ve Yatırımlar Komitesi Üyemiz Yalçın Kaya Yılmaz da takip etti.