HABERLER

28.02.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:60 Olympiakos:79

Erkek Basketbol Takımımız, THY Euroleague TOP 16 F grubu 9. maçında karşılaştığı Olympiakos’a 79-60 yenildi.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız;  Christopher, Vidmar, Markota,  Can Akın ve Minard beşiyle çıktı.
 
 
Takımımız’ın ilk sayısı Vidmar’ın kullandığı serbest atışlardan geldi. Karşılaşmaya çok istekli başlayan Ekibimiz, ilk 3 dakikayı 4-3 önde geçti.  Pota altından sayı bulmak isteyen rakibimize karşı dirençli bir savunma yapan siyah-beyazlılarımız,  ilk çeyreğin bitimine 5 dakika kala skoru 9-6’ya getirdi.  İlk çeyreğin son bölümüne girilirken, savunmada hatalar yapmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, 11-13 geriye düştü.  Çeyreğin bitimine 1 dakika kala rakip pota altında üst üste sayılar bulan Ekibimiz,  ilk çeyreği  15-13 önde bitirdi.
2.çeyreğe Takımımız, Cevher’in 3 sayılık basketiyle başladı. İlk dakikalarda hücumlardan boş dönen siyha-beyazlılarımız, savunmada pota altındaki hakimiyetini de rakibini kaptırdı ve ilk yarının son 6 dakikasına 20-19 geride girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreğin son 4 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 29-24 geride girdi. Hücumda yakaladığı fırsatları baskete çeviremeyen Ekibimiz, farkın açılmasına engel olmadı ve soyunma odasına 38-30 geride girdi.  
 
 
Karşılaşmanın 2.yarısına Takımımız, Markota, Can, Minard, Christopher ve Vidmar beşiyle başladı.
 
 
2.yarıda ilk dakika skor üretemeyen siyah-beyazlılarımız, ilk sayılarını Can’ın basketiyle kazandı(32-39). Hücumda etkili olmaya başlayan Takımımız, Christopher’in 3 sayılık basketiyle farkı 4 sayıya indirdi(39-35). Hücumda top kayıpları yapan ve faul atışlarından sonra farkın açılmasını engelleyemeyen siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 5 dakikasına 46-35 geride girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte dış atışlarla farkı eritmeye çalışan Ekibimiz, bunda istediği başarıyı elde edemedi ve bu bölümü 60-51 geride bitirdi.
Son çeyreğe Ekibimiz, Christopher’in 2 sayılık basketiyle başladı(53-62). Rakibinin hızlı hücumlarında çaresiz kalan ve pota altında varlık gösteremeyen Takımımız, son 5 dakikaya 68-54 geride girdi. Dış atışlardan istediği başarıyı sağlamayan siyah-beyazlılarımız, farkın açılmasına da engel olamadı ve son 1.30 dakikasına 76-58 geride girdiği maçtan 79-60 mağlup ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer oyuncularımız, 13’er sayıyla oynayan Vidmar ve Christopher olurken, Minard  ve Falker de 11’er  sayıyla oynadılar.