HABERLER

23.02.2013

FUTBOL

Sivasspor:0 Beşiktaş:1

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta maçında karşılaştığı Sivasspor’u 1-0 yendi.

Mücadele öncesinde geçtiğimiz gün aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu eski üyelerimizden Ergun Gökalp için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
 
Karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız başladı. Oyunun ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 14. dakikada sol taraftan ceza sahasına hareketlenen Fernandes’in orta şut karışımı vuruşuna kaleci müdahele etti. Ekibimiz, maçın ilk yirmi dakikalık bölümünde hücumda başarılı bir oyun ortaya koyamasa da bu bölümde rakibine savunmadaki dirençli oyunuyla gol şansı tanımadı. İki ekibin de hücumda etkinlik gösteremediği ve sık sık top kaybı yaşadığı bölümün ardından devrenin son beş dakikasına golsüz eşitlikle girildi. 40. dakikada sağ kanattan hareketlenen Hilbert’in ceza sahasına gönderdiği topa Olcay yükseldi. Olcay’ın kafasında kaleci Borjan topa sahip oldu. Mücadelede tempo son anlarda artsa da gol sesi çıkmadı ve siyah-beyazlılarımız soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
 
İkinci 45 dakikaya ev sahibi Sivasspor başladı. Sivasspor oyunun ilk dakikalarında kanat ataklarıyla kalemizde etkili olmaya çalıştı. Takımımız, 52. dakikada Niang ile gole yaklaştı. Hilbert’in ortaladığı topa Niang gelişine vurdu, top kalenin üstünden auta çıktı. 57. dakikada üst üste çalımlarla ceza sahamıza giren Eneramo’nun vuruşunu McGregor kornere gönderdi. Mücadelenin son otuz dakikasına girilirken maçta tempo yükseldi. 62. dakikada Niang, bir kez daha gole yaklaştı. Olcay ile şık bir paslaşma yapan Niang’ın vuruşunu Borjan güçlükle kornere attı. Maçın 68. dakikasına Veli’ye sert bir müdahalede bulunan Sivasspor oyuncusu Uğur, kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Rakip on kişi kaldıktan sonra rakip yarı sahada etkinliğini çoğaltan siyah-beyazlılarımız, kısa paslarla ceza sahasına girmeye çalıştı. Beşiktaşımız aradığı golü Hilbert ile buldu. 81. dakikada Hilbert’in başlattığı atakta Olcay, ceza sahasının sağ tarafından topu Hilbert’in önüne yuvarladı. Hilbert, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Ekibimiz, golün ardından rahat bir oyun ortaya koymaya başladı ve rakip kalede üst üste pozisyonlar buldu. 88. dakikada rakip savunmadan seken topa hareketlenen Niang, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşu yandan auta çıktı. Uzatma bölümünde topa sahip olan Beşiktaşımız, rakibine maça denge getirme çabalarına izin vermedi ve sahadan 3 puanla ayrıldı.
 
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
 
Stat: Sivas 4 Eylül Stadı
 
 
Hakemler:Çağatay Şahan, İsmail Şencan, Gökhan Memişoğlu, Özgüç Türkalp (4. Hakem)
 
 
Beşiktaş: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan, Gökhan, İbrahim Toraman, Veli (Dk.72 Mehmet Akgün), Olcay (Dk. 90+3 Emre Özkan), Holosko, Fernandes, Niang (Dk. 90 Mehmet Akyüz)
 
 
Yedekler: Emre Metin, Escude, Mehmet Akgün, Emre Özkan, Mehmet Akyüz, Sinan, Muhammed
 
 
Teknik Direktör: Samet Aybaba
 
 
Sivasspor: Borjan, Uğur, Rajnoch, Navratil, Ziya, Hakan (Dk. 85 Pedriel), Kadir, Erman, Aatif (Dk. 85 Piech), Grosicki (Dk.70 Adem), Eneramo
 
 
Yedekler: Korcan, Hayrettin, Erhan, Kaan, Adem, Pedriel, Piech
 
 
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay
 
 
Gol: Hilbert (Dk. 81)
 
 
Sarı Kartlar: Rajnoch (Dk. 35), Hilbert (Dk. 73), Piech (Dk. 90)
 
 
Kırmızı Kart: Uğur (Dk. 68)
 
 
1. DEVRE
 
14. dakikada Fernandes, ceza sahasının sol tarafından orta şut karışımı bir vuruş çıkardı. Borjan, topu ceza sahası dışına gönderdi.
 
25. dakikada Niang’a yapılan faul sonrası Fernandes’in ceza sahasına uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta topa Ersan’dan önce Sivasspor kalecisi Borjan dokunuyor.
 
38. dakikada Holosko’nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş Borjan’ın ellerinde kaldı.
 
40. dakikada sağ kanattan Hilbert’in yaptığı ortaya Olcay iyi vurdu ama kaleci topa sahip oldu.
 
 
2. DEVRE
 
52. dakikada Hilbert’in ortaladığı topa Niang gelişine vurdu, top kalenin üstünden auta çıktı.
 
57. dakikada üst üste çalımlarla ceza sahamıza giren Eneramo’nun vuruşunu McGregor kornere gönderdi.
 
62. dakikada Olcay ile paslaşan Niang, ceza sahasına girer girmez sert ve düzgün vurdu ama kaleci Borjan topu kornere çeldi.
 
68. dakikada Veli’ye sert bir müdahalede bulunan Sivasspor oyuncusu Uğur, kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
 
81. dakikada Hilbert’in başlattığı atakta Olcay, ceza sahasının sağ tarafından topu Hilbert’in önüne yuvarladı. Hilbert, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.
 
88. dakikada rakip savunmadan seken topa hareketlenen Niang, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşu yandan auta çıktı.