HABERLER

21.02.2013

BASKETBOL

'Az Top Kaybı Yapmalıyız'

Başarılı basketbolcumuz Gasper Vidmar, BC Khimki maçında kontrollü oynamaları durumunda kazanabileceklerini söyledi.

THY Euroleague Top 16 f Grubu 8.maçında yarın deplasmanda BC Khimki ile karşılaşacak olan Erkek Basketbol Takımımız'ın başarılı oyuncusu Gasper Vidmar, karşılaşma öncesi internet sitemize açıklamalarda bulundu. Çok şanssız maçlar kaybettiklerini söyleyen genç oyuncumuz, şöyle konuştu:
 
Dikkatli Oynamalıyız
 
"Şu ana kadar, THY Euroleague Top 16 F Grubu'nda galibiyet alamadık. Aslında galip gelebileceğimizi maçları şanssız bir şekilde kaybettik. Bundan sonraki maçlarda daha dikkatli oynamalıyız. Deplasmanlarda alacağımız ekstra galibiyetlerle gruptaki iddiamızı sürdürebiliriz."
 
Güçlü Bir Ekibe Karşı Oynayacağız
 
"Khimki takımı, Top 16 grubuna iyi bir başlangıç yaptı. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Savunmada ve maç içinde genelde iyi durumdayız ama top kayıplarını azaltmamız lazım. Eğer top kayıplarını istediğimiz seviyede tutarsak, daha çok hücum yaparak bu zor deplasmandan galibiyetle dönebiliriz."
 
Hücumda Tutulduğumuz Anlar Oluyor
 
"Önde olduğumuz ya da sonradan önce geçtiğimiz karşılaşmalarda, bir anda hücumda tutulduğumuz anlar oluyor ve 5 dakika gibi bir süre sayı üretemiyoruz. Bunun sonucunda maçları kaybediyoruz. Artık bu tür sorunlar yaşamak istemiyoruz ve yarın bu sorunları aşmış bir şeklide galibiyet almak istiyoruz.