HABERLER

17.02.2013

BASKETBOL

Tofaş:62 Beşiktaş:74

Erkek Basketbol Takımımız, Tofaş'ı deplasmanda 74-62 mağlup etti.

Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya takımımız, Serhat, Ewing, Vidmar, Markota ve Muratcan beşiyle başladı.
 
Takımımız, ilk sayılarını Ewing'in basketiyle kazandı(2-0). İlk dakikalardan itibaren rakibi üzerinde üstünlük kurmayı başaran ekibimiz, Markota’nın arka arkaya bulduğu basketlerle skoru 6-0 yaptı. Serhat Çetin’in de skoru katkı sağlamasıyla ilk 5 dakikayı siyah-beyazlılarımız, 11-2 önde geçti. Christopher’in oyuna dahil olmasıyla hücumda etkili olmaya devam eden takımımız, savunmada da aynı performansı göstererek rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve dış atışlara zorladı. Ekibimiz, iyi bir performans sergilediği bu çeyreği 26-12 önde tamamladı.
 
2. çeyrek, Barış’ın boyalı alanın hemen dışından bulduğu basketle başladı. Barış’ın etkili oyunun ardından 3 sayılık basket bulmasıyla, ilk yarının son 8 dakikasına 31-14 üstünlükle girdik. Karşılıklı basketler ve top kayıplarının olduğu bu çeyreğin son 5 dakikasına siyah-beyazlılarımız, 35-18 üstünlükle girdi. Üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar devam ettiren ve rakibinin farkı eritmesini engelleyen takımımız, soyunma odasına 41-27 üstünlükle girdi. 
 
Karşılaşmanın 2.yarısına takımımız, Muratcan, Ewing, Serhat, Vidmar ve Markota beşiyle çıktı.


Üçüncü çeyrek Vidmar’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerin olduğu bu bölümde Vidmar ile etkili olan takımımız, çeyreğin ilk 5 dakikasını 48-33 önde geçti. Bu dakikadan sonra oyun düzeninden bir anda kopan ve top kayıpları yapan siyah-beyazlılarımız, rakibinin farkı eritmesine engel olmadı ve çeyreğin sonunda Jerrells’in 3 sayılık basketiyle bu bölümü 55-46 önde tamamladı.


Son bölüme Cevher’in 3 sayılık basketiyle başladık. Christopher’ın da dış atışta isabet sağlamasıyla siyah-beyazlılarımız, farkı 11 sayıya çıkardı (61-48). Tofaş’ın molasından sonra potamızda üst üste basketler gördük ve farkı tek hanelere düştü(61-53). Karşılaşmanın son 5 dakikasına 62-55 önde girdik. Bitime 3.30 dakika kala skor eşitlendi(62-62). Bu dakikadan sonra toparlanan ve Tutku’nun oyunu iyi yönlendirmesiyle son 2 dakikaya 70-62 üstünlükle girdik. Takımımız, karşılaşmadan 74-62 galip ayrıldı.


Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 13 sayıyla yıldızlaşan Markota olurken, Christopher 11 sayı ve Vidmar 10 sayıyla oynadı.