HABERLER

13.02.2013

BASKETBOL

Edremit Bld.:81 Beşiktaş:83

Kadın Basketbol Takımımız, Edremit Belediye'yi 83-81 mağlup etti.

Edremit Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Takımımız, Jovanovic, Özge, Bjelica, Gülşah Akkaya ve Price beşiyle çıktı.
 
Karşılaşmadaki ilk basketimizi Jovanovic’in 2 sayılık basketiyle kazandık. Karşılıklı kazanılan basketlerle devam eden çeyrekte ilk 5 dakikayı Ekibimiz, 10-9 önde geçti. Bjelica ile skor bulmasına karşın hücumlarda çok top kaybı yapan siyah-beyazlılarımızın farkı açma çabaları sonuçsuz kaldı. Takımımız, çeyreğin son saniyesinde potasında gördüğü basketle bu bölümü 22-21 geride tamamladı.
İkinci çeyreğe tutuk başlayan Takımımız, ilk dakikalarda skor üretmekte zorlandı. Savunmada istediği etkinliği gösteremeyen siyah-beyazlılarımız, çeyreğin ilk dakikası sonunda 28-25 geriye düştü. Bu dakikadan sonra toparlanan ve savunmada kaptığı toplarla hızlı hücumları iyi sonlandıran Ekibimiz, Jovanovic’in basketleriyle ilk yarının son 6 dakikasına 31-28 üstünlükle girdi. İlk çeyreğe göre daha iyi organize olan Takımımız, Hayes’in de skora katkı sağlamasıyla rakibi ile arasındaki farkı açtı ve soyunma odasına 41-36 üstünlükle girdi.
 
Karşılaşmanın 2.yarısına Takımımız, Özge, Jovanovic, Price, Gülşah Akkaya ve Bjelica beşiyle çıktı.
 
Üçüncü çeyreğin ilk dakikasında skor üretemeyen Ekibimiz, bu bölümdeki ilk sayılarını Jovanovic’in 2 sayılık basketiyle kazandı(43-38). Kısa bir süre iyi savunma yapmakta zorlanan ve rakibinin skoru eşitlemesini (43-43) engelleyemeyen siyah-beyazlılarımız, daha sonraki dakikalardan toparlandı ve Jovanovic ve Gülşah Akkaya’nın attığı basketlerle çeyreğin son 2 dakikasına 56-49 üstünlükle girdi. Takımımız, güzel bir oyun ortaya koyduğu bu bölümü 60-51 önde bitirdi.
Ekibimiz, son bölümde ilk 2 dakika skor üretemedi. Bu çeyrekteki ilk basketlerimizi Hayes ile faul atışları sonrası kazandık. Karşılaşmanın son 7 dakikasına takımımızın, 62-58 üstünlüğüyle girildi. Jovanovic’in asistinde Emel’in pota altından bulduğu basketle Ekibimiz skoru 64-61’e getirdi. Karşılaşmanın son 5 dakikasına siyah-beyazlılarımızın 1 sayı üstünlüğüyle girildi(64-63). Özge ve Bjelica’nın tekrar skora katkı sağlamaya başlamasıyla Ekibimiz, farkı açtı ve son 2 dakikaya 73-65 üstünlükle girdi. Son dakikaları çekişmeli geçen karşılaşmayı Takımımız, 83-81 kazandı.
 
 
Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 28 sayıyla yıldızlaşan Jovanovic olurken, Bjelica 14 sayı ve Hayes 13 sayıyla oynadılar.