HABERLER

06.02.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:86 TED Ankara Kolejliler:77

Erkek Basketbol Takımımız, Spor Toto Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında TED Kolejliler'i 86-77 mağlup etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya takımımız, Jerrells, Ewing, Serhat, Cevher ve Vidmar beşiyle başladı.
 
Ekibimiz, karşılaşmadaki ilk sayılarını Serhat’ın 3 sayılık basketiyle kazandı. İlk dakikalardan itibaren rakibi üzerinde baskı kurmayı başaran takımımız, Cevher ve Vidmar’ın da skora katkı yapmasıyla ilk beş dakikayı 12-7 önde geçti. Alınan moladan sonra farkı açma şansları yakalayan fakat bunları olumlu yönde kullanamayan ekibimiz, farkı açamadı ve karşılıklı basketlerin olduğu bu çeyreği 23-21 önde tamamladı.
 
Karşılıklı basketlerle başlayan 2.çeyrekte siyah-beyazlılarımız, Can ve Cemal’e hücumda etkili oldu. Arka arkaya hücumlardan boş dönmesine rağmen etkili savunma yaparak rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen ekibimiz, çeyreğin ilk 5 dakikasını 29-25 önde kapattı. Bu dakikadan sonra hücumda daha da hareketlenen siyah-beyazlılarımız, Serhat ve Markota’nın dış atışlardan Cemal ve Christopher’ın ise boyalı alandan bulduğu basketler farkı açtı ve ilk yarının son 2 dakikasına 39-30 üstünlükle girdi. İyi oyununu çeyrek sonuna kadar sürdüren takımımız, soyunma odasına 41-34 üstünlükle gitti. 
 
Karşılaşmanın 2.yarısına takımımız, Can, Cevher, Ewing, Vidmar ve Serhat beşiyle başladı.


3.çeyrek, Ewing’in 3 sayılık basketiyle başladı. Rakibine karşı etkili hücum yapmasına rağmen skor üretemeyen siyah-beyazlılarımız, ilk 4 dakikayı 46-41 önde geçti. İkinci yarının ilk 5 dakikası ekibimizin 50-46 üstünlüğüyle geçildi. Bir ara rakibinin skoru eşitlemesine rağmen, tekrar iyi organize olmaya başlayan takımımız, Ewing ve Jerrells ile bulduğu basketlerle bu bölümü 61-56 önde kapattı.


Son bölüme tutuk başlayan ekibimiz, ilk 2 dakika skor üretemedi ve fark 1 sayıya indi(61-60). Oyun düzeninden kopan ve topu hücum bölgesine çıkarmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, skor üstünlüğünü kaybetti ve bitime 7 dakika kala 65-61 geriye düştü. Cehver’in 3 sayılık basketiyle farkı 1 sayıya indiren ekibimiz(65-64), Vidmar’ın boyalı alandan bulduğu basketle de öne geçmeyi başardı(66-65). Siyah-beyazlılarımız, Vidmar ve Cevher’in oyuna dahil olmasından sonra hareketlendi ve son 6 dakikaya 68-65 üstünlükle girdi. Karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmada takımımız, son 3 dakikaya 76-72 önde girdi. Son dakikaları iyi oynayan takımımız, karşılaşmadan 86-77 galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

 

Karşılaşmada en skorer oyuncumuz, 17 sayıyla Cevher olurken, Jerrells 13 sayı ve Vidmar 12 sayıyla oynadı.