HABERLER

03.02.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:59 Pınar Karşıyaka:70

Erkek Basketbol Takımımız, Pınar Karşıyaka'ya 70-59 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Jerrells, Serhat, Markota, Cemal ve Christopher beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya tutuk başlayan ve ilk 3 dakika skor üretemeyen takımımız, ilk basketini Cemal’in smaç basketiyle kazandı. Bu dakikadan sonra Jerrells ve Serhat’ın etkili oyunuyla art arda basketler bulan siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakikayı 8-4 önde geçti. Christopher ile skor üretmeye devam eden skoru 11-4 yaptı ve Pınar Karşıyaka mola aldı. Moladan etkili dönen Pınar Karşıyaka’nın basketlerine cevap vermekte güçlük çeken takımımız, farkın kapanmasını engelleyemedi ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle geçildi.
 
2. çeyreğe de tutuk başlayan ekibimiz, rakibinin skor üstünlüğünü kazanmasına engel olamadı. Çeyreğin devamında toparlanan ve hücum üretkenliğini arttıran siyah-beyazlılarımız, rakibini yakaladı. Pota altında Vidmar ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, ,ilk yarının son 3 dakikasına 27-26 önde girdi. Serhat Çetin’in etkili bir performans gösterdiği bölümde skor bulmaya devam eden ekibimiz, gene Serhat’ın hücum süresinin son saniyesinde bulduğu 3 sayılık basketle ilk yarının son 12 saniyesine 32-28 önde girdi ve takımımız soyunma odasına bu skorla girdi.
 

Karşılaşmanın 2.yarısına takımımız, Serhat, Markota, Jerrells, Cemal ve Christopher beşiyle çıktı.


Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarımızı Serhat Çetin’in faul atışlarından bulduğu basketler kazandık. İlk dakikalarda hücumda top paylaşımında sıkıntı yaşayan ekibimiz, rakibinin farkı kapatmasını engelleyemedi ve 3 dakika geride kalırken skor 34-34 oldu. Serhat ve Ewing ile arka arkaya basketler bulan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 5 dakikasına 40-38 önde girdi. Televizyon molasından sonra skor üstünlüğünü tekrar rakibine kaptıran takımımız, çeyreğin son 1 dakikasına 49-45 geride girdi ve çeyrek bu skorla sonuçlandı.


Markota’nın serbest atıştan bulduğu basketle son bölüme başlayan ekibimiz, bu bölümde hücumda sıkıntılı anlar yaşadı ve rakibinin farkı açmasını engelleyemedi. Top kayıpları yapan ve devamında potasında basketler bulan takımımız, son 6 dakikaya 58-49 geride girdi. Serhat ve Cemal’in bulduğu basketlerle tekrar maça ortak olmaya çalışan siyah-beyazlılarımız, son 3.30 dakikaya 60-53 geride girdi. Barış Hersek’le faul atışlarını değerlendiren takımımız, farkı son 3 dakikada 5 sayıya indirdi(60-55). Son bölümde hücumlardan boş dönen ekibimiz, karşılaşmadan 70-59 mağlup ayrıldı.

 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz, 20 sayıyla oynayan Serhat Çetin olurken, Christopher, Ewing ve Jerrells  9’ar sayıyla oynadılar.