HABERLER

26.01.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:92 Ceyhan Belediye:77

Kadın Basketbol Takımımız, TKBL 15. hafta maçında Ceyhan Belediye’yi 92-77 yendi.

BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya Ekibimiz; Gülşah Akkaya, Özge Kavurmacıoğlu, Armintie Price, Milica Jovanovic ve Milka Bjelica beşiyle çıktı.
 
 
Takımımız, maçtaki ilk sayısını Price’ın turnikesiyle buldu. Oyuna yüksek tempoda başlayan siyah-beyazlılarımız, arka arkaya bulduğu sayılarla farkı 19 sayıya kadar çıkardı (23-4). Savunma direncinden taviz vermeyen Ekibimiz, hücumda Jovanovic, Özge ve Bjelica üçlüsüyle üretkenliğini sürdürdü ve ilk periyodu 35-13 önde bitirdi.
 
Ekibimiz, ikinci periyottaki ilk sayısını Gülşah Akkaya’nın asistiyle Jovanovic’in elinden buldu. Periyodun ilk dakikalarında siyah-beyazlılarımız, sayı üretmekte zorlansa da rakibine de sayı izni vermedi ve farkı korudu. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Takımımız, devrenin son 4 dakikasına 45-21 önde girdi. Siyah-beyazlılarımız, kalan bölümde hücumda basit hatalar yapsa da savunmada başarılı bir performans gösterdi ve soyunma odasına 49-32 galip gitti.
 
 
İlk yarıda en skorer oyuncumuz 14 sayıyla Jovanovic olurken onu 13 sayıyla Özge 8 sayıyla da Bjelica takip etti.
 
 
Siyah-beyazlılarımız, ikinci yarıdaki ilk sayısını Price’ın asistinde Jovanovic ile buldu. Üçüncü periyoda konuk ekip hızlı başladı ve 9-2’lik bir seri yakaladı (51-41). İlerleyen bölümde toparlanan Takımımız, rakibiyle arasındaki farkın 10 sayının altına düşmesine izin vermedi ve periyodun bitimine 5 dakika kala skoru 60-43’e taşıdı. Kalan sürede başarılı bir performans ortaya koyan Ekibimiz, final çeyreğine 73-50 üstün girdi.
 
Son periyoda Özge Kavurmacıoğlu’nun serbest atıştan bulduğu sayılarla giren siyah-beyazlılarımız, rahat bir oyun ortaya koyduğu maçın son 5 dakikasına 81-66 önde girdi. Jovanovic ve Bjelica ile hücumda etkinliğini sürdüren Takımımız, savunmada istikrarlı oyununu sürdürdü ve baştan sona üstün oynadığı maçtan 92-77 galip ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 28 sayı 5 ribaund ile oynayan Jovanovic olurken onu 18 sayı 17 ribaund ile Bjelica 16 sayı 7 ribaund ile Özge takip etti.
 
 
Kadın Basketbol Takımımız, Ceyhan Belediye galibiyetinin ardından puanını 15. hafta sonunda 17’ye yükseltti.