HABERLER

16.01.2013

BASKETBOL

'Az Hata Yapmamız Lazım'

Başantrenörümüz Erman Kunter, Barcelona Regal maçında basit hatalar yapmamamız gerektiğini söyledi.

THY Euroleagu Top 16 F Grubu’nda yapacağımız Barcelona Regal maçı öncesi Başantrenörümüz Erman Kunter, internet sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Barcelona Regal takımının güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı Erman Kunter, şöyle konuştu;
 
Oyundan Düşmememiz Lazım
 
“Zor bir maç ve çok güçlü bir takım. Grubun tartışmasız en güçlü takımı bana göre. Khimki’ye mağlup oldular ama bence gruptan çıkacaklardır. Daha önceki grupta bizi her iki maçta da yenmişlerdi. Bu tür takımlara karşı mümkün olduğunca az hata yapmak lazım. Basit hatalar yaparsan, sonucu ağır oluyor. Şu ara Barcelona Regal takımının biraz form düşüklüğü olduğunu düşünüyorum. Bizim psikolojik olarak maç sırasında oyundan düşmememiz lazım, eğer oyunda kalabilirsek kazanabileceğimizi düşünüyorum.”
 
İki Cephede Birden Savaşmak Kolay Değil
 
“THY Euroleague, çok zor bir lig ve takımları gerçekten çok yoruyor. Barcelona Regal takımının da İspanya liginde aldığı bazı sonuçları buna bağlıyorum. Kendi liginde aldığı galibiyetler onların kötü bir takım olduğunu göstermez. Çünkü THY Euroleague’de mücadele eden takımlar biz de dahil olmak üzere, hem lig hem THY Euroleague maçları arasında git gel yaptığımız için bazen garip sonuçlar alabiliyoruz. İki cephede birden savaşmak kolay değil.”
 
Her Şey Olabilir
 
“Top 16’da çok iyi çıkış yapan takımlar oldu. Ben o takımların düşüşe geçeceğini düşünüyorum. Bizim hedefimiz Caja Loboral, Barcelona Regal ve Montepaschi Siena maçlarından en az birini kazanmaktı. Caja Loboral maçını kaybettik. Şimdi önümüzde 2 maç daha var, en az birini kazanmamız lazım. 14 maçlık bu dönem çok uzun bir süre ve her şey olabilir.”