HABERLER

13.01.2013

BASKETBOL

Beşiktaş:83 Mersin Bş. Bld.:75

Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 15. haftasında karşılaştığı Mersin Bş. Bld.’yi 83-75 yendi.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya Takımımız, Ewing, Muratcan, Christopher, Markota ve Cemal ile başladı.
 
Karşılaşmaya Christopher’in 2 sayılık basketiyle başlayan Ekibimiz, ilk dakikalarda rakibine üstünlük kurmakta zorlandı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreğin ilk 5 dakikası 5-5 eşitlikle geçildi. Alınan moladan sonra arka arkaya hücumlardan boş dönen ve savunmada etkisiz olan Takımımız, bu bölümü 16-12 geride kapattı.
İkinci çeyreğe hızlı başlayan ve Ewing ile skor üretmeye başlayan Ekibimiz, bu bölümde 3 dakika geride kalırken skoru eşitledi(18-18). Cevher’in basketiyle de öne geçen Takımımız, Ewing’in skora katkı yapmaya devam etmesiyle ilk yarının son 6 dakikasına 22-18 önde girdi. Alınan moladan kötü dönen siyah-beyazlılarımız, hücumda iyi organize olmadı ve başarısız atışlar yaptı. Pota altı üstünlüğünü rakibine kaptıran Takımımız, ilk yarıyı 33-32 geride tamamladı. 
 
 
Karşılaşmanın 2. yarısına Takımımız, Muratcan, Jerrells, Markota, Falker ve Serhat beşiyle başladı.
 
 
Üçüncü çeyreğe Ekibimiz, Serhat’ın 3 sayılık basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölümde siyah-beyazlılarımız, etkili savunma yapamayarak rakibinin hücumdaki etkinliğini sonlandıramadı ve çeyreğin son 5 dakikasına 46-44 geride girdi. Moladan sonra etkili olan Ekibimiz, Cevher’in basketiyle 47-46 önde geçti. Çeyreğin son 1 dakikasına 53-53 eşitlikle girildi. Son dakikada bir anda oyun kontrolüne eline alan Takımımız, skorda da üstünlüğü eline geçirdi ve bu bölümü 61-55 önde tamamladı.
Son bölümde ilk 2 dakika basket bulamayan Ekibimiz, ilk sayılarını Jerrells ile kazandı. Skor üstünlüğünü bu çeyrekte de korumaya devam eden Takımımız, hücumdaki etkinliğini sürdürdü ve son 5 dakikaya 71-66 önde girdi. Serhat ve Jerrells ile basket bulmaya devam eden ekibimiz, son dakikaya 76-68 üstünlükle girdi. Rakibine farkı eritme izni vermeyen Ekibimiz, maçtan 83-75 galibiyetle ayrıldı.
 
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz, 21 sayıyla yıldızlaşan Serhat olurken, Jerrells 17 sayı ve Christopher 13 sayıyla oynadı.