HABERLER

12.01.2013

BASKETBOL

TED Ankara Kolejliler:87 Beşiktaş:73

Kadın Basketbol Takımımız, ligin 13. haftasında karşılaştığı TED Ankara Kolejliler’e 87-73 yenildi.

Ankara TOBB Spor Salonu’nda oynanan maça siyah-beyazlılarımız, Gülşah Duman, Arminite Price, Milica Jovanovic, Özge Kavurmacıoğlu ve Milka Bjelica beşiyle başladı.
 
Maça hızlı başlayan Takımımız, yeni transferimiz Arminite Price’ın etkili performansıyla skor üstünlüğünü eline geçirdi. Periyodun 5. dakikasında farkı 9 sayıya kadar çıkaran siyah-beyazlılarımız, ev sahibi ekibin sayılarına engel olamayınca fark 3 sayıya kadar indi (14-17). Periyodun son dakikasına 22-16 önde giren Takımımız, üstünlüğünü korumasını bildi ve ilk periyodu 22 – 18 önde tamamladı. İkinci periyodun ilk 2 dakikasın boyunca iki takım da sayı üretemedi. Hücumda sorun yaşayan siyah-beyazlılarımız, rakibinin sayılarına engel olamadı ve fark 1 sayıya kadar düştü (24-23). Karşılıklı atakların yaşandığı kalan bölümde aradığı sayıları bulamayan Takımımız, soyunma odasına 37-37 berabere gitti.
 
 
İlk yarıda en skorer oyuncumuz 12 sayıyla Arminite Price olurken onu 9’ar sayıyla Özge ve Jovanovic takip etti.
 
 
Takımımız, üçüncü periyottaki ilk sayısını Bjelica’nın serbest atışından buldu. Rakibinin üst üste bulduğu sayılara karşılık veremeyen siyah-beyazlılarımız, 4 sayı geriye düştü (43-39). Toparlanmasını bilen Ekibimiz, periyodun yarısına gelindiğinde skora tekrar denge getirdi (49-49). Savunma ve hücumda dengeli bir oyun ortaya koyan Takımımız, son çeyreğe 64-63 önde girmesini bildi. Siyah-beyazlılarımız, final çeyreğinde ilk sayısını Özge ile buldu. Çeyreğe hızlı başlayan ev sahibi ekip maçın bitimine 5 dakika kala farkı 8 sayıya kadar çıkardı (77-69). İlerleyen bölümde hücumda sorun yaşayan Ekibimiz, sayı üretmekte zorlanınca fark açıldı (84-71). Oyunun son bölümünde rakibi karşısında etkili olamayan Kadın Basketbol Takımımız, salondan 87-73 mağlup ayrıldı.
 
 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 18 sayı atan Özge olurken onu 17’şer sayıyla Jovanovic ve Price takip etti.