HABERLER

07.01.2013

BASKETBOL

TED Ankara Kolejliler:64 Beşiktaş:69

Erkek Basketbol Takımımız, TED Ankara Kolejliler'i deplasmanda 69-64 mağlup etti.

TOBB Spor Salonu’nda oynanan Beko Basketbol Ligi 14. hafta karşılaşmasına ekibimiz; Jerrells, Muratcan, Cemal, Markota ve Christopher beşiyle başladı.
 
Maça hızlı başlayan takımımız, ilk sayılarını Christopher’in 2 sayılık basketiyle kazandı. Etkili savunma yaparak rakibinin kolay sayı bulma şansını engelleyen siyah-beyazlılarımız, Christopher ile skor üretmeye devam etti ve ilk 5 dakikayı 9-3 önde geçti. İyi oyununu çeyrek sonuna kadar devam ettiren takımımız, bu bölümü 14-7 önde tamamladı.
 
İkinci çeyreğe takımımız, Serhat’ın 3 sayılık basketiyle başladı. Arka arkaya hücumlardan boş dönen ve savunma direncini kaybeden siyah-beyazlılarımız, farkın erimesini engelleyemedi ve çeyreğin ilk 3 dakikasını 17-15 önde geçti.  Bu dakikadan sonra toparlanan ve hücumda daha iyi organize olan ekibimiz, ilk yarının son 4 dakikasına 24-19 üstünlükle girdi. Barış’ın art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle takımımız, ilk yarının son 2.30 dakikasına 33-21 önde girdi. Son 5 hücumdan boş dönenmesine rağmen siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın ilk yarısını 33-26 önde tamamladı. 
 
Mücadelenin 2. yarısına takımımız, Markota, Muratcan, Christopher, Ewing ve Cemal beşiyle çıktı.


Üçüncü çeyreğe, Ewing’in üst üste bulduğu basketlerle hızlı bir giriş yapan takımımız, ilk 3 dakikayı 39-33 önde geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreğin son 5 dakikasına 41-35 üstünlükle giren siyah-beyazlılarımız, bu dakikadan sonra oyundaki üstünlüğünü kaybetti ve art arka arkaya potasında gördüğü basketlerle son 2 dakikaya 43-43 eşitlikle girildi. Dış atışlarla tekrar üstünlüğü eline almaya çalışan ekibimiz, Muratcan ve Jerrells ile bulduğu basketlerle bu bölümü 49-46 önde tamamladı.


Son bölüme takımımız, Barış’ın faul çizgisinden bulduğu basketlerle başladı. Vidmar’ın da skora katkı sağlamasıyla pota altındaki üstünlüğünü arttıran siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın son 7 dakikasına 53-46 önde girdi. Karşılaşmanın son 5 dakikasına girilirken, Barış ile sayı bulmaya devam eden ekibimiz, skoru 58-52’ye getirdi.  Rakibine karşı üstünlüğü kaybetmeyen ve oyun kontrolünü elinde tutan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadan 69-64 galip ayrıldı.

 
Karşılaşmada en skorer oyuncumuz 14 sayıyla yıldızlaşan Christopher olurken, Barış 11 sayı ve Ewing 10 sayıyla oynadı.