HABERLER

22.12.2012

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

2012 Yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Ceylan İnterContinental Otel’de yapıldı.

BJK Divan Kurulu’nun 2012 Yılı 3. Olağan Toplantısı’na; Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, ve Divan Kurulu üyelerimiz katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz, herkesin fikirlerini katılımcılık ruhu içerisinde dile getirebileceğini belirtti ve şunları söyledi:
“Divan Kurulu üyelerimiz katılımcılık ruhu içerisinde fikirlerini belirtmektedir. Herkesin söz hakkı bulunmaktadır. Beğensek de beğenmesek de hekesin konuşmasına saygı duymalı ve sabırla dinlemeliyiz.”
“Ezeli dost ebedi rakiplerimizin genel kurullarını gıptayla seyrediyorum. Basını kullanarak çok iyi bir şekilde reklam yapıp taraftar kazanıyorlar. Kulübümüzde önemli kişiler var ama ne yazık ki bu arkadaşlar genel kurula gelmiyorlar. Maddi desteği bırakın manevi desteği bile esirgiyorlar. Bizi sevmeyeni biz de sevmiyoruz saymıyoruz. Biz bize yeteriz.”
“Bizde bir futbolcu sakatlansa bir daha takım yüzü göremez. Bunu son günlerde konuşulan bir oyuncu için söylemiyorum durumu özetliyorum. Takım çok iyi giderken rüzgar geliyor alt üst oluyor her şey. Bunları neden söylüyorum. Yersiz tartışmaların bu güzel gidişatı bozmasına izin vermemek için söylüyorum. Birlik beraberliğin temini konusunda divan başkanlığının azami gayret gösterdiğini kimse yadsıyamaz.”
“Yapay ve suni tartışmalarla kurullar arasında diyaloğun bozulması üzücü durumlar doğurur. 30 sene hizmet vererek gelen akil insanlardan bu tür şeyler beklenemez ama devamında kopuklukların uzamadan tatlıya bağlanması için erkenden uyarıda bulunuyorum. Yönetimin zor şartlar altında büyük emek vererek çalıştıklarının canlı şahidiyim. Genç arkadaşlarımın bilgi birikimine asla dil uzatmam. Büyük meseleler altında ezilen Başkanımız’ın yardımcısı olmamız lazım. Divan Kurulu ile Yönetim Kurulu arasında olacak kopukluğum kime ne faydası olacak!”
“Uzun zamandan beri beklediğimiz stat konusunda Başkanımız temkinli konuşuyor. Öğrendiğimiz kadarıyla stat konusunda çok yol alındı. Sayın Başbakan’a şükranlarımı sunmak istiyorum stat konusunda kulübümüze yardımcı olduğu için.”
 
 
Kulübümüzün Borcu
 
 
Denetleme Kurulu raporunu açıklayan Feyyaz Tuncel, şunları söyledi:
 
“Beşiktaş JK Derneği ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin borçları toplamı 584 milyon 927 bin 838 TL, Beşiktaş JK Derneği ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin alacakları toplamı 83 milyon 207 bin 164 TL, Beşiktaş JK Derneği ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin net borcu 501 milyon 720 bin 674 TL olarak tespit edilmiştir.”
 
“30 Eylül 2012 tarihinde Beşiktaş JK Derneği 6 milyon 693 bin 687 TL gelir fazlası vermiştir. 31 Ağustos 2012 tarihinde Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. 7 milyon 468 bin 323 TL kar etmiştir.”
 
“Beşiktaş Derneği’nin 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle eski ve yeni yönetim kuruluna olan borçları toplamı 132 milyon 488 bin 305 TL olarak tespit edilmiştir. Başkan Fikret Orman’a 4 milyon 535 bin 161 TL, eski başkan Yıldırım Demirören’e kısa ve uzun vadede 104 milyon 381 bin 368 TL, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi’ye 6 milyon 410 bin 330 TL, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran’a 5 milyon 839 bin 159 TL, Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı’ya 1 milyon 021 bin 848 TL, Futbol Komitesi Üyesi Deniz Atalay’a 445 bin 736 TL, eski yönetim kurulu üyesi Serdal Adalı’ya 9 milyon 825 bin 028 TL ve Diğer Yönetim Kurulu üyelerine 29 bin 674 TL borç bulunmaktadır.”
 
 
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu
 
 
Denetleme Kurulu raporunun ardından Yönetim Kurulu çalışmalarını açıklamak üzere kürsüye gelen İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, konuşmasının başında Genel Sekreterimiz Mesut Urgancılar’a başsağlığı dileklerini sundu ve şunları söyledi:
 
“Öncelilkle sözlerime Genel Sekreterimiz Mesut Urgancılar’a başsağlığı dileklerimi sunarak başlamak istiyorum. Beşiktaş Dergisi abone sayısı 12 bine ulaştı. Geçen sezon satılan 66 bin forma adedine bu sezon 3 ayda ulaştık ve 78 bin adedini bulduk. FEDA konseptinde 175 bin parça ürün sattık ve 4 milyon TL ciro yaptık. Futbol kombine kart satışlarında 10.650 adede ulaştık. Hasılat 11 miyon TL’den 14 milyon TL’ye çıktı. Loca satışlarıyla beraber bu rakam 20 milyon TL’yi buldu. Geçtiğimiz sezon satılan basketbol kombine kartları 239 adetten bu sezon 2112’ye çıktı. Basketbolda futbolda olduğu gibi şirketleşme modeline gideceğiz. Bunun için genel kuruldan oany almak istiyoruz. Kartal Yuvası mağazalarımızın cirosu 6 aylık dönemde 17.3 milyon TL oldu. Amatör sporcularımız canla başla Beşiktaşımız’ın başarısı için çalışıyor. Hentbol ve Basketbol takımlarımız Avrupa kupalarında isimlerini en iyi 16 takım arasına yazdırdılar. Biz bir aileyiz. Tenkitlerimizi dışarıda yapmak yerine burada yapmak durumundayız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.”
 
Raporların müzakeresi sırasında söz alan Sayman – Mali İşler Komitesi Üyemiz Berk Hacıgüzeller, denetleme kurulu raporlarının bundan sonra daha detaylı olacağının altını çizdi ve şunları söyledi:
 
“Eleştirilere teşekkür ediyoruz. Denetleme Kurulu raporları bundan sonra daha detaylı olacak. Kulübümüzün son yıllarını içeren denetleme süreci devam ediyor. Hukuki görüşlerin hazırlanması aşamasındayız. 4500 klasörün üzerinde 298 bin adet muhasebe fişi üzerinde inceleme yapılıyor. Size fazla bilgi veremiyoruz diye işlerin ilerlemediğini düşünmeyin. Bu konu takip ediliyor ve mecrasında ilerliyor. Göreve geldiğimiz günde tüm şirket ve dernek kapsamında çalışan personelin net maaş alacağı 970 bin liraydı.Bu tutar yapılan tasarruflarla  770 bin lira civarına çekildi. Harcamalar, Beşiktaş’ın menfaati gözetilerek en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak yapılacaktır.”
 
Başkanımızın Konuşması
 
“Herkesi saygıyla selamlıyorum. Divan Kurulu toplantılarında Beşiktaş’a yakışır görüntülerin yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Taraftar Kart projesi hazır. 15 gün içerisinde lansmanını yapmayı planlıyoruz. Bu projeyle gerçek taraftar ön plana çıkacak. Taraftarlarımızın memnun olacağı birçok uygulama olacak.”
 
“Tenkit edilmemize rağmen stadyum gelirimiz yüzde 30 yükseldi. Stat, parasını veren herkese açık. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek.”
 
“Beşiktaş camiasını temsil ediyorum. Titiz bir çalışma yapılıyor. Özeleştiri yapmamız lazım. Bugüne kadar olanlarda hepimizin suçu var. Bir daha böyle kötü bir dönemin olmaması için tüzük değişikliği yapmak lazım. Önümüzdeki süreçte tüzük kongresi yapmayı planlıyorum ama çıkması beklenen futbol yasasını bekliyorum uygun olması için. Kulüp, bir kişi ya da grubun tekelinde olmamalı. Tüzükte gerekli tedbir alınacak, hiç merak etmeyin.”
 
“Beşiktaş Başkanı’nın çok yetkisi var. Milyon dolarların harcandığı yerde hiçbir sorumluluk taşımadan imza atılmaması lazım. Tamer Kıran ve Adnan Dalgakıran’ın hazırladığı projeyi hayata geçireceğiz. Yapılan transfer yanlışlarının tekrarlanmaması için bu olayı bir sistem üzerine oturtacağız.”
 
“Metin Keçeli abime teşekkür ediyorum. Özeleştiride bulundu. Kendisi bu kulübe önemli hizmetlerde bulunmuş çok değerli bir kişidir.”
 
“Batuhan Karadeniz, bizim evladımızdır. Her sporcumuz bizim için kıymetlidir. Aldığı ücretin konuşulmasını doğru bulmuyorum. Kendi çocuklarımızı yetiştirmek için gayret harcamlıyız.”
 
“Devre arasında nokta transferler yapmak istiyoruz. Bütçeden çıkmadan uygun transferler yapmaya çalışacağız. 19 milyon dolara yakın eskiden gelen transfer borcumuz bulunuyor. Quaresma’nın bonservisini ben ödüyorum. Şu anda formamız giymeyen birçok oyuncunun borcunu biz ödüyoruz. Quaresma ile alakalı üzerimize düşen her şeyi yaptık, sorumluluklarımızı yerine getirdik. Samet Aybaba hakkında konuşacak bir şey yok. Çok yürekli bir hoca. Allah yolunu açık etsin. Kendisinden çok memnunuz.”
 
“Stat konusunda iyi gidiyoruz. Birçok yasal süreçle ilgileniyoruz. Son maçımızı İnönü Stadyumu’nun ilk maçında karşılaştığımız AIK Stockholm ile oynamak istiyoruz. Tabi ki ilk maçta ilk golü atan Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı da davet edeceğiz.”
 
“Kulübün itibarı ile ilgili ciddi süreçler yaşıyoruz. Hızla haciz davalarından kurtulacağız. Anlaşarak bu işleri tatlıya bağlamaya çalışıyoruz. İş paraya gelince kimse Beşiktaşlı değil. Atılan imzaların gereklerini tek tek yerine getireceğiz.”
 
“Tüm Beşiktaş camiasının yeni yılını kutluyorum. Umarım yeni yılda kulübümüzu arzuladığımız noktalara taşırız.”