HABERLER

13.12.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:66 Lietuvos Rytas:65

Erkek Basketbol Takımımız, Euroleague D grubu son maçında Lietuvos Rytas'ı 66-65 mağlup etti.

Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz; Jerrells, Vidmar, Serhat, Christopher ve Markota beşiyle başladı.
 
Ekibimiz, karşılaşmadaki ilk sayılarını Markota’nın serbest atışları sonucunda kazandı. İlk dakikalarda iyi organize olamayan ve hücumda top kayıpları yapan takımımız, ilk beş dakikayı 10-4 geride tamamladı. Bu dakikadan sonra savunmada direnç gösteren ve hücumda daha etkin oynayan siyah-beyazlılarımız, farkı eritmeye başladı. Serhat ve Jerrells’in basketleriyle rakibine yaklaştı. Takımımız, ilk çeyreği 19-15 geride tamamladı.
 
Beşiktaşımız, ikinci çeyreğe Serhat’ın 2 sayılık basketiyle başladı. Bu çeyreğin başında da organizasyon sorunu yaşayan ekibimiz, hücumda top kayıpları yapmaya devam etti ve ilk yarının son 5 dakikasına 29-19 geride girdi. Rakibini dış atışlarla yakalamaya çalışan ama bundan başarılı olamayan siyah-beyazlılarımız, boyalı alanı da iyi savunamadı ve farkı eritemedi. İlk yarının son dakikasında arka arkaya bulduğu basketlerle farkı azaltan takımımız, ilk yarıyı 39-33 geride tamamladı. 
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına ekibimiz; Markota, Jerrells, Ewing, Vidmar ve Serhat beşiyle başladı.


Takımımız, bu yarıdaki ilk sayısını Ewing’in elinden kazandı. Savunmada gösterdiği etkili oyunu hücuma yansıtamayan ekibimiz, ilk 3 dakikayı 44-37 geride tamamladı. Üçüncü çeyreğin son 5 dakikasına Lietuvos Rytas’ın 48-39 üstünlüğüyle girildi. Markota ve Jerrells ile üst üste bulduğumuz basketlerle ekibimiz, farkı 5 e indirdi (48-43). Çeyreğin son 3 dakikasına girilirken Serhat’ın 3 sayılık basketiyle fark 4 sayıya indi (50-46). Daniel Ewing’in serbest atışlardan bulduğu basketlerle fark 2 sayıya kadar indi (50-48). Son hücumlarda sayı bulamayan siyah-beyazlılarımız, son çeyreğe 54-51 geride girdi.

 
Son periyotun ilk 3 dakikasında skor üretemeyen ekibimiz, daha sonra Jerrells ve Christopher ile bulduğu üst üste basketlerle skoru eşitledi(55-55). Bitime 5 dakika kala yine Christopher ile basket bulan siyah-beyazlılarımız, 57-56 önde geçti. Karşılaşmanın son 2 dakikasına 64-64 eşitlikle girildi. Son bölümlerde iyi oynayan ekibimiz, karşılaşmadan 66-65 gelip ayrıldı.


Mücadelede en skorer oyuncumuz 14 sayıyla oynayan Ewing olurken, Serhat 12 sayı, Christopher ve Vidmar ise 10’ar sayıyla oynadılar.